AD

Άγ. Ανάργυροι | «Μπορεί να ξαναστήσει ‘σκηνικό αυτοκτονίας’», υποστηρίζει για τον δολοφόνο της Κυριακής οι ψυχίατροι του Αττικόν

Στο Τζάνειο νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος δράστης

Την επανάληψη του «αυτοκτονικού» σκηνικού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού, βλέπουν οι ψυχίατροι του Αττικού νοσοκομείου, που εξέτασαν τον 39χρονο «σφαγέα» της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μέσα από τον ιατρικό του φάκελο, που παρουσιάζει το newsIT.gr, οι ειδικοί αποφαίνονται μετά την εξέταση του συγκεκριμένου, ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δολοφόνος των Αγίων Αναργύρων, να ξαναστήσει παρόμοιο σκηνικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ο ασθενής κατά την διάρκεια της εξέτασης δεν υπήρξε συνεργάσιμος  καθώς απαντούσε μονολεκτικά και με νεύματα, αλλά «Συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψης αυτοκαταστροφικής  πράξης», επισημαίνεται. Σύμφωνα με τον ίδιο φάκελο, μετά τις εξετάσεις που έγιναν παρουσίασε καλή εικόνα σε σημείο που χρειάστηκε να τον αποσωληνώσουν από την ΜΕΘ με την ίδια ημέρα.

Η έκθεση ατομικής νοσηλείας από το Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικότερα από την Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι «ο ασθενής σε σταθερή κατάσταση, απογαλακτισμένος από μίγματα οξυγόνου, αφυπνισμένος και αιμοδυναμικά σταθερός, εξέρχεται από το νοσοκομείο και διακομίζεται στην φυλακές Κορυδαλλού. Διενεργήθηκε ψυχιατρική εκτίμηση που επισυνάπτεται».

Την ίδια ώρα ο συγκεκριμένος, νοσηλεύεται σε ειδικό δωμάτιο κρατουμένων στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, φρουρούμενος και μάλιστα με δύο αστυνομικούς, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της επίθεσης σε βάρος των εντολών, ενώ μόλις κρίνουν θα αποφασιστεί από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το που θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν αυστηρότατα μέτρα επιτήρησης, καθώς όπως έχουν αποφανθεί οι δυο ψυχίατροι που τον εξέτασαν, ο συγκεκριμένος είναι ένα άτομο που παρουσιάζει χειριστική συμπεριφορά και το ενδεχόμενο να ξαναστήσει «περίεργα» σκηνικά είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

20 λεπτά ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν

Σε ένα από τα έγγραφα από το φάκελο του 39χρονου και ειδικότερα στο ενημερωτικό σημείωμα εξόδου και τις πληροφορίες νοσηλείας για την εισαγωγή στην ΜΕΘ στο Αττικόν αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: Ο ασθενής, διακομίστηκε με ΕΚΑΒ από τις φυλακές Κορυδαλλού λόγω απόπειρας απαγχονισμού. Παρουσίασε ανακοπή όπου έγινε πρωτόκολλο ΚΑΡΠΑ (20 λεπτά) και ανεκτήσε ρυθμό, μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αττικού όπου και διασωληνώθηκε. Εν συνεχεία μετεφέρθη στην ΜΕΘ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση.

ΜΕΘ: Τον αποσωλήνωσαν την ίδια ημέρα

Όπως αναφέρεται από το φάκελο του στην ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του 39χρονου παρουσίασε βελτίωση σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν την ίδια ημέρα: «Προσήλθε διασωληνωμένος υπό καταστολή με προποφόλη και μιδαζολάμη σε ελεγχόμενο μοντέλο αερισμού και αιμοδυναμικά σταθερός χωρίς την ανάγκη αγγειοσυσπαστικού. Στις 8/4/2024, έγινε επαναληπτική αξονική τομογραφία εγκεφάλου χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα και οίδημα – προφορικό πόρισμα – και αποφασίστηκε αφύπνιση του. Έγινε σταδιακή διακοπή της καταστολής και έναρξη απογαλακτισμού από τον αναπνευστήρα με επιτυχία αποσωλήνωσης την ίδια μέρα. Σήμερα 9/4/2024 ο ασθενής εξέρχεται από την ΜΕΘ σε ΜV 40% με καλή αεριομετρική εικόνα, αιμοδυναμικά σταθερός, απύρετος και με καλό επίπεδο επικοινωνίας».

Η ψυχιατρική εξέταση

Όπως αναφέρεται στο φάκελο του, από την ψυχιατρική εξέταση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν τα εξής: «Ο ασθενής εκτιμήθηκε από Τμήμα Διασυνδετικής Συμβουλευτικής Ψυχιατρικής συμβουλευτικής την ημέρα Τρίτη 9/4/ 2024. Πρόκειται για ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται μετά από αναφερόμενη απόπειρα απαγχονισμού.  Σε παρούσα εξέταση ο ασθενής παρουσιάζει πλημμελή συνεργασία για την διενέργεια ψυχιατρικής συνέντευξης, καθώς αρνείται να απαντήσει παρά μόνο ελάχιστες ερωτήσεις, είτε με νεύματά ήταν μονολεκτικά. Ως εκ τούτου, η ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς καθώς και η εκτίμηση αυτοκτονικού κινδύνου καθίσταται ανέφικτη στον παρόντα χρόνο.

Συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του ασθενούς μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψη αυτοκαταστροφικής  πράξης».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον, ο επιστήμονας που ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός βιολόγος Τζέιμς Γουάτσον, ο οποίος έφερε επανάσταση στην επιστήμη όταν ανακάλυψε, μαζί με τον συνάδελφό του, τον Φράνσις Κρικ, τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας – Είχε ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ της χώρας και του Χόλιγουντ

Πέθανε την Παρασκευή (07.11.2025) ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας. Ο σχεδιαστής μόδας που είχε ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ της Ελλάδας και του Χόλιγουντ, πέθανε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάκης Γαβαλάς: «Το τραύμα μου έγινε πείσμα, δεν ήταν μόνο το αλληλούια, ήταν και το ξεφωνητό»

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για το ψυχικό τραύμα και όσα τον στιγμάτισαν στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη «Ζω καλά» που θα μεταδοθεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρία Αναστασοπούλου: «Έχω κάνει Τσάμπιονς Λιγκ σε δίδυμα, ο Δημήτρης Οικονόμου μου έμαθε τη δουλειά του πρωινού»

Η Μαρία Αναστασοπούλου κάθισε απέναντι από τον Φάνη Λαμπρόπουλο το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Στην Αγκαλιά του Φάνη». Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πηγές ΝΔ: «Κατέρρευσε με πάταγο το αφήγημα της αντιπολίτευσης – Στο φως οι «πράσινες» διασυνδέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

«Στο κενό έχει πέσει η προσπάθεια της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των ακροάσεων της εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να καταδείξει ότι υπάρχει ένα “γαλάζιο”

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >