AD

Πτώση της θερμοκρασίας άνω των 10°C τις επόμενες ημέρες – Tι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του, «δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός, όπου σήμερα είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο».

Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, ανέφερε ότι «θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ:

«Σταδιακή και αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και από την ερχόμενη Πέμπτη θα επανέλθουμε σε κανονικές τιμές για την εποχή, δηλαδή σε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 20°C.

– Δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός , όπου σήμερα είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο.

– Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Μέρα με την ημέρα θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα για την εβδομαδιαία εξέλιξη του καιρού και την τάση του».

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές Παρασκευή και Σάββατο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο υπάρχει αξιόλογη προοπτική βροχών σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Κλείσιμο

Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του: «το ερχόμενο Παρασκευο – Σάββατο το αφικνούμενο χαμηλό μπορεί να μην είναι μεν πολύ βαθύ αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στη βορειοδυτική Ευρώπη θα πρέπει να δώσει αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας – δυστυχώς όχι παντού, βάζοντας όμως τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας».

Δείτε την ανάρτησή του – Χάρτης κατανομής βροχής για την ερχόμενη Παρασκευή – Σάββατο

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα δυτικά, κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Θα φτάσει στα δυτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τα τρία τέταρτα των Παλαιστίνιων κρατουμένων από τη Γάζα δεν είναι μαχητές, σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού

Μόνο ένας στους τέσσερις κρατούμενους από τη Γάζα αναγνωρίζεται ως μαχητής από τις ισραηλινές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία, με τους πολίτες να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στην Καστοριά – Ταυτοποιήθηκε 37χρονος ως ο δράστης

Μία ακόμη υπόθεση τηλεφωνικής απάτης εξιχνιάστηκε από τις τοπικές αρχές, φέρνοντας στο φως τη δράση ενός 37χρονου ημεδαπού. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνο το 54% των Ελλήνων οδηγών φορά ζώνη ασφαλείας – Αυξάνεται η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Η πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και νέους ηλικίας 5-29 ετών παραμένουν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα. Παράλληλα, η συνολική χρήση ζώνης ασφαλείας φτάνει μόλις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ανησυχία και οργή για την τύχη του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού της Κωνσταντινούπολης

Ο γραφικός σιδηροδρομικός σταθμός Χαϊνταρπασά βρίσκεται ακριβώς πάνω στις όχθες του Βόσπορου και εγκαινιάστηκε το 1908, στο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ως πύλη της Ευρώπης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τατιάνα Στεφανίδου: «Ήταν πολύ δύσκολο να βρω μια ζώνη που να μην πέφτει πάνω στον Νίκο»

«Παίζει ρόλο ότι είμαστε στην ίδια δουλειά. Ακόμα και στις διακοπές, όλη μέρα ακούγαμε ειδήσεις», δήλωσε η Τατιάνα Στεφανίδου. Σε μία σπάνια συνέντευξη προχώρησε η Τατιάνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >