AD

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία εξπρές την Παρασκευή και το Σάββατο

Η Αττική δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζεται ιδιαίτερα.
Για ένα ισχυρό αλλά σύντομο «κύμα» κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου προειδοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10°C.

Όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο «πολικός αεροχείμαρρος» θα αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, γνωστοποίησε τις περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αιφνίδιας πλημμύρας ή κατολίσθησης ( κυρίως οι ευάλωτες περιοχές ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

Παρασκευή μεσημέρι (μετά τις 15.00) μέχρι ξημερώματα Σαββάτου (01.00-02.00):

-Ήπειρος,Αιτωλοακαρνανία,Β.Ιόνιο,Θεσσαλία( όλες οι επιβαρυμένες περιοχές),Γρεβενά,Κοζάνη,Καστοριά,Φλώρινα,Σποράδες.β.Εύβοια,Φθιώτιδα,Λέσβος,Χίος.

Σάββατο ξημερώματα μέχρι μεσημέρι (12.00):

Μαγνησία,β.Εύβοια,Σποράδες,Χαλκιδική,αν.Αιγαίο ,Δωδεκάννησα

Υ.Γ:

-δυνητικά σε παραθαλλάσιες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν υδροσίφωνες και ανεμοστόβιλοι.

-Η Αττική δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24)

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε ανάρτηση στο Χ με βίντεο της πορείας της κακοκαιρίας.

Στη ραγδαία μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Όπως είπε, σήμερα, Πέμπτη (18/4) θα είναι μια μεταβατική ημέρα, όπως, «καθώς αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Δηλαδή στα Επτάνησα, στα δυτικά-ηπειρωτικά και στην Μακεδονία και στην Θράκη».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Ά. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους άνδρες των ΜΑΤ που τον υπερασπίστηκαν στο νοσοκομείο της Δράμας

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφει πως πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο του στη Θεσσαλονίκη, σταμάτησε να χαιρετίσει και να ευχαριστήσει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλεύρης κατά την περιοδεία του στον Έβρο: Βασική μας προτεραιότητα είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Μιλώντας στον τοπικό Τύπο στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Δημάκης: «Βγάζω φλύκταινες με την ψευτο-ηθική, έχουν καταστραφεί εκατομμύρια ζωές στον βωμό του ‘Τι θα πει ο κόσμος’»

Ο Πάνος Δημάκης, συγγραφέας και chaser, εμφανίστηκε στη δημοφιλή εκπομπή «Now» του Mega News, με αφορμή την κυκλοφορία των νέων βιβλίων του. Με περιεχόμενο βασισμένο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εγκληματική οργάνωση – Κρήτη: Στον ανακριτή και τα δύο αδέρφια – Τι προκύπτει από το ντοκουμέντο έξω από το σπίτι του «Στρατηγού»

Οι απολογίες των πρώτων 16 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν και ανάμεσα στους κατηγορούμενους που αναμένονται σήμερα στην αρμόδια ανακριτική αρχή είναι και τα δύο αδέρφια, στα οποία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει, πάνω από το πτώμα μου οποιαδήποτε συνεργασία

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, προχώρησε σε αιχμηρές δηλώσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις φήμες για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παιδιά σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας και απάτης από το «sharenting»

Τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πέσουν θύματα παρενόχλησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και κλοπής της ταυτότητάς τους αργότερα στη ζωή τους, όταν οι γονείς δημοσιεύουν φωτογραφίες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >