AD

Έρχεται μεγάλος όγκος νερού τις επόμενες ώρες

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, καθώς βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο  αύριο έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

α) τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),

β)τ ις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),

γ) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

δ) κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Δείτε τις θερμοκρασίες για την Κυριακή

kiriaki-kairos

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογραμμίζει ότι χρειάζεται προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Θεσσαλία, Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες καθώς αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες.

Τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού, συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Αξίζει να θυμηθούμε τον Αύγουστο του 2020 όπου η Εύβοια χτυπήθηκε από έναν ισχυρό και με διάρκεια πυρήνα καταιγίδων που στο πέρασμά του άφησε ακόμη και νεκρούς. Μεγάλη προσοχή και το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας να απολαύσουμε θάλασσες, ακτές και γενικά τις ομορφιές του τόπου μας!

https://www.facebook.com/v3.2/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df3dec54ed757b3%26domain%3Dwww.protothema.gr%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.protothema.gr%252Ff35502132939754%26relation%3Dparent.parent&container_width=600&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklearhos.marousakis%2Fposts%2Fpfbid0eCQ1qB6gbz5qJD28GGvgGBAGgVVoHK19KmZrx7NQxEH5jcc2Dy2h9XLBywkWrcDEl&locale=en_GB&sdk=joey&show_text=false&width=552Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με την ΕΜΥ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα
α)τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),
β)τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),
γ)μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,
δ)κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.
Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας). Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί 6 με 7 και γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Άνοιξε η πλατφόρμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης – Από σήμερα και μέχρι 3/11 οι αιτήσεις

Σήμερα, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, άνοιξε η πλατφόρμα για τους φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προσκαλεί τους δυνητικούς Παρόχους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Fortnite και Snapchat ανάμεσα στις πλατφόρμες που «έπεσαν» από διακοπή λειτουργίας των διαδικτυακών υπηρεσιών της Amazon

Η μονάδα υπηρεσιών cloud της Amazon, η AWS, παρουσιάζει σήμερα διακοπή λειτουργίας, προκαλώντας διακοπή υπηρεσιών για αρκετούς δημοφιλείς ιστότοπους και εφαρμογές περιλαμβανομένων των Fortnite και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φονικό στη Φοινικούντα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα η άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών για επτά αριθμούς – Αναζητούν έναν ακόμη συνεργό

Παραμένουν πολλά τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του διπλού φονικού στη Φοινικούντα μετά και την προφυλάκιση των δύο 22χρονων κατηγορουμένων έπειτα από τη μαραθώνια διαδικασία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πληρωμές μέσω IRIS: Tι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου – Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες

Από την 1η Νοεμβρίου όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν το σύστημα άμεσων ηλεκτρονικών πληρωμών IRIS που επιτρέπει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαλέσκου: «Τώρα που τα ζω, λέω μπράβο σ’ όλες τις μαμάδες που μας μεγάλωσαν με τόσες δυσκολίες»

Την Ιωάννα Μαλέσκου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής του Δημήτρη Πανόπουλου και της Μάρτζυς Λαζάρου, Weekend Live όπως παρακολουθήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής στο πρόγραμμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γεωργιάδης: Τέσσερις φορές πάνω από τις αρχικές προβλέψεις η ανταπόκριση των πολιτών για ραντεβού με γιατρό μέσω του «1566»

Στη μεταρρύθμιση του «1566» που δημιουργήθηκε για να κλείνουν οι ασθενείς τα ραντεβού τους με γιατρούς, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «Μέχρι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >