AD

Tεράστιες εγκαταστάσεις τοιχογραφίας μοιάζουν με πύλες σε άλλη διάσταση

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

 Η καλλιτέχνιδα Erika Lizée με έδρα το Λος Άντζελες δημιουργεί όμορφες εγκαταστάσεις για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Κρυμμένο στη γωνία του το Mesa Contemporary Arts Museum είναι μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Η καλλιτέχνις με έδρα το Λος Άντζελες, Erika Lizee, προσάρμοσε αυτόν τον τρισδιάστατο πίνακα ειδικά στην τοποθεσία, κάνοντάς τον να μοιάζει σαν μια φανταστική εικόνα να κρέμεται μπροστά από τους τοίχους. Η έμπνευση για αυτό το σουρεαλιστικό έργο τέχνης προέρχεται από το ενδιαφέρον της Lizée για τους αριθμούς και τη διασύνδεση του κόσμου.

Με τίτλο : Σπόρος της Ζωής, η τεράστια εγκατάσταση αποδίδεται σε περιορισμένη μπλε χρωματική παλέτα. Μοιάζει σαν μια αλυσίδα από στροβιλισμούς να ρέει μέσα ή ίσως έξω από ένα άνοιγμα στον τοίχο, αφήνοντας χώρο για πολλές ερμηνείες από τον θεατή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δίνει μια ξεχωριστή εντύπωση του φανταστικού. «Φαντάζομαι τους τοίχους των γκαλερί ως κατώφλια μεταξύ διαφορετικών σφαίρων ή καταστάσεων ύπαρξης, μεταξύ του ορατού και του αόρατου, μεταξύ αυτού του φυσικού επιπέδου που κατοικούμε και των απόκοσμων επιπέδων πέρα ​​από την επίγνωσή μας. Η χρήση της ψευδαίσθησης στη δουλειά μου είναι σημαντική, καθώς προκαλεί ταυτόχρονα συναισθήματα απορίας και αβεβαιότητας στους θεατές».

Η Lizee μελετά τους αριθμούς και την ιερή γεωμετρία από το 2016, προκαλώντας μια σειρά από πίνακες με βάση κάθε αριθμό.Σπόρος της ΖωήςΤο , για παράδειγμα, είναι εμπνευσμένο από τον αριθμό έξι, τον οποίο η Lizée τονίζει συμπεριλαμβάνοντας έξι αλληλοκαλυπτόμενους κύκλους. «Η μοναδικότητα και η σημασία κάθε αριθμού μπορεί να βρεθεί σε βάθος χρόνου και σε διαφορετικούς πολιτισμούς, που καλύπτουν τις αρχές των μαθηματικών και της επιστήμης και τις πεποιθήσεις του μύθου και της θρησκείας», λέει. «Για πολλούς από εμάς, υπάρχει μια διαρκώς παρούσα ώθηση για υπέρβαση, υπερβαίνοντας το εγκόσμιο για να βιώσουμε το υπέροχο».

Μπορείτε να δείτε τον Σπόρο της Ζωής στο Mesa Contemporary Arts Museum στη Μέσα της Αριζόνα, μέχρι τις 6 Αυγούστου 2023.

Seed of LIfe Mural Installation by Erika Lizée

Seed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika Lizée

Erika Lizée: Website | Instagram

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης και σήμερα

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα. Καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνη στο πλήθος | Όταν η Marilyn τραγουδούσε `Happy Birthday` στον JFK

Στις 19 Μαίου του 1962 παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της από το αλκοόλ & τα βαρβιτουρικά, η Μέριλιν ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και τραγουδά μοναδικά το “Happy Birthday” στον…κύριο πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δυσαρέσκεια στη Δύση για την πρόσκληση του Μακρόν στη Ρωσία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης στον εορτασμό για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, τον προσεχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >