AD

Nadal | “Ποτέ δεν είπα ότι ήταν το τελευταίο μου τουρνουά στη Ρώμη – πιο κοντά στο να παίξω στο RG”

Παρά την ήττα του από τον Hubert Hurkacz και τον αποκλεισμό του, ο Ραφαέλ Ναδάλ, προετοιμάζεται για πιθανή συμμετοχή του στο Ronald Carrros, παρόλο που θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις στο τουρνουά που έχει κερδίσει 14 φορές

 

“Ποτέ δεν είπα ότι θα ήταν το τελευταίο μου τουρνουά εδώ. Το είπα για τη Μαδρίτη, γιατί εκεί ήμουν σίγουρος, για εδώ δεν είμαι 100% σίγουρος. Είναι πιθανότατα 98% σίγουρο ότι δεν θα επιστρέψω, αλλά δεν λέω κάτι όταν δεν είναι σίγουρο”, είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Ρώμη, μετά την ήττα του με 6-1, 6-3 από τον Hubert Hurkacz.

“Είχα διαφορετική αίσθηση εδώ απ’ ότι στη Μαδρίτη, ήταν μια διαφορετική ιστορία, διαφορετική στιγμή. Δεν περίμενα κάποια τελετή. Αν αποσυρθώ, θα έχουν χρόνο να οργανώσουν κάτι τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε ο 38χρονος Ισπανός.

Για το Roland Garros, για το οποίο τόσες συζητήσεις έχουν γίνει, είπε: “Υπάρχουν δυο πιθανότητες για το Roland Garros: η μια είναι να μην αγωνιστώ, σκεπτόμενος και πως έπαιξα σήμερα, η άλλη είναι πως έχουμε μπροστά μας δυο εβδομάδες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αλλάξουμε την κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί. Αν και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή, απογοητευτική με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αυτή τη στιγμή νιώθω πως βρίσκομαι πιο κοντά στο να παίξω.

Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ αυτές τις δυο εβδομάδες και θα δούμε τι πλάνο θα έχω. Αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο να παίξω στο Roland Garros και να περιμένω κάτι ιδιαίτερο, αλλά σωματικά δεν νιώθω άσχημα. Ελπίζω να φτάσω καλά προετοιμασμένος στο Roland Garros και με θετικές συνθήκες, για να μου δώσω την ευκαιρία να παλέψω και να δούμε για το τι είμαι ικανός.”

Ο Hurkacz έγραψε τον επίλογο του Nadal στη Ρώμη!

Ο Hurkacz έγραψε τον επίλογο του Nadal στη Ρώμη! (vids)

Ένας αψεγάδιαστος Hubert Hurkacz κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον Rafael Nadal και έγραψε τον επίλογο του πολυνίκη του θεσμού, στο τουρνουά της Ρώμης.

Πιθανότατα στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο Foro Italico, αλλά και σε έναν από τους τελευταίους (αν όχι στον τελευταίο) σε Masters 1000 διοργάνωση, ο Nadal υπέστη “βαριά” ήττα από τον ανώτερο Hurkacz με 6-1, 6-3 και αποχαιρέτησε το τουρνουά της Ρώμης.

Με μεγάλη δυσκολία κέρδιζε πόντους στο αντίπαλο σερβίς σήμερα ο Rafa, με τον Hurkacz να κάνει ένα τρομερό ματς από το σερβίς, κερδίζοντας τους 25 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 16 από τους 26 στα δεύτερα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως και “κλειδί” του αγώνα για τον Πολωνό, ήταν πως έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε, όλα στο 1ο σετ και 5 από αυτά στο 1ο game, που ήταν πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του αγώνα.

Αφού κράτησε το σερβίς του βγαίνοντας απ’ την περιπέτεια, ο Hurkacz έκανε απανωτά break σε 4ο και 6ο game, για να πάρει το σετ με 6-1. Συνέχισε το ίδιο δυνατά και προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ, κέρδισε δηλαδή τα 9 από τα 11 πρώτα games της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα ο Nadal ήταν σε θέση να μείνει κοντά, όχι όμως και να απειλήσει ξανά τον Hurkacz, που έκλεισε το ματς με νέο break στο 9o game για το 6-3, μόνο 93 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης.

Ο Nadal έφτασε τις 70 νίκες στη Ρώμη αυτή τη χρονιά (70-9) και κλείνει έναν κύκλο ακόμα, στην κατά πάσα πιθανότητα τελευταία χρονιά της καριέρας του, όπως αναφέρει συχνά. Δεν ήταν ένα καλό τουρνουά για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων, που σε σχέση με τη Μαδρίτη είχε καθοδική πορεία, αφού στο πρώτο του ματς δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κερδίσει σε 3 ώρες τον Zizou Bergs και σήμερα απέσπασε μόλις 4 games από τον Hurkacz.

Μένει να δούμε τι θα φέρει η συνέχεια για τον 38χρονο Ισπανό και αν τελικά θα αποφασίσει να παίξει στο Roland Garros στο τέλος του μήνα, κάτι για το οποίο δεν είναι ακόμα σίγουρος.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κώστας Τσουρός για Σοφία Μουτίδου: «Είδατε τι συμβαίνει όταν ο άλλος δεν είναι δημοσιογράφος;

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αιφνιδιαστική αποχώρηση του Απόστολου Γκλέτσου από την εκπομπή «Real View», με τον Κώστα Τσουρό να εκφράζει την αποδοκιμασία του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κολομβία: Συνελήφθησαν εννέα στρατιωτικοί για τον βασανισμό και τον θάνατο αγρότη

Εννέα στρατιωτικοί συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο έρευνας για τον βασανισμό και τον θάνατο ενός ατόμου σε στρατιωτική βάση στη βορειοδυτική Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έρχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα – ενδεχομένως και στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες όπως προανήγγειλε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σήμερα και αύριο στο Ζάππειο η σύνοδος της Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια

Σε ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύεται από σήμερα η Ελλάδα, καθώς στο Ζάππειο Μέγαρο φιλοξενείται η Σύνοδος της Διατλαντικής Συνεργασίας για την Ενέργεια (P-TEC).

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Νέα επιδείνωση το Σάββατο

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις θα είναι σήμερα Πέμπτη, ο καιρός, στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.  Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ψηφιακό πελατολόγιο: Σε ποιους κλάδους της οικονομίας επεκτείνεται – Στο «ραντάρ» της εφορίας όλες οι συναλλαγές

Σε περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες εισχωρεί σταδιακά το ψηφιακό πελατολόγιο, το οποίο ήδη από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται σε χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου του αυτοκινήτου (συνεργεία,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >