AD

“Αυτοκράτορας” και στο Παρίσι ο Alcaraz!

 

O Carlos Alcaraz είναι ο νέος “αυτοκράτορας” του Roland Garros! Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Carlitos επέστρεψε από το 1-2 σετ και νίκησε τον Alexander Zverev, για να κερδίσει τον 3ο του Grand Slam τίτλο και να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έχει Grand Slam σε κάθε επιφάνεια!

Μετά από έναν τελικό αντάξιο των προσδοκιών, που κράτησε 4,5 ώρες και 5 σετ, ο Carlos Alcaraz κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Alexander Zverev με 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 και να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Roland Garros.

O Alcaraz θα γινόταν έτσι κι αλλιώς ο νεότερος παίκτης που θα είχε συμμετοχή σε τελικό Grand Slam σε όλες τις επιφάνειες, ωστόσο κατάφερε εκτός απ’ αυτό να έχει και τίτλο Grand Slam σε όλες τις επιφάνειες, μόλις έναν μήνα μετά τα 21α γενέθλιά του!

Ο τρομερός Ισπανός είχε κατακτήσει το 1ο του major στο US Open το 2022, σε σκληρή επιφάνεια. Το περσινό καλοκαίρι είχε κατακτήσει το Wimbledon, φυσικά στο γρασίδι, ενώ τώρα έχει ένα Slam και στο χώμα, την ώρα που είναι παράλληλα ο ενεργός πρωταθλητής και στα δυο ευρωπαϊκά Slam!

Eίναι τρομερά αυτά που έχει καταφέρει σε τόσο μικρή ηλικία αυτός ο εντυπωσιακός Ισπανός τενίστας, ο οποίος από αύριο θα επιστρέψει και στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Novak Djokovic στο Νο.3. Θυμίζουμε πως στο Νο.1 θα βρίσκεται ο Jannik Sinner.

Μεγάλη μάχη δόθηκε σήμερα και για τους δυο φιναλίστ, που για 1η φορά βρέθηκαν αμφότεροι στον τελικό αυτής της διοργάνωσης. Ο Alcaraz εκίνησε καλύτερα και “έσπασε” 3 φορές τον Zverev στο 1ο σετ – έχασε και μια φορά το δικό του σερβίς – αλλά κέρδισε τα 6 από τα 9 games και επικράτησε με 6-3.

O Zverev ανέβασε την απόδοσή του και ήταν αισθητά καλύτερος στο 2ο σετ. Κατάφερε να κάνει δυο συνεχόμενα break, ενώ είχε χαμένες ευκαιρίες και πριν από το πρώτο. Στο δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου κι έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε το 6-2 και ισοφάρισε τον αγώνα.

O Alcaraz φάνηκε προς στιγμήν να ανακτά τα ηνία, καθώς έκανε πρώτος break στο 3ο σετ για το υπέρ του 4-2 και στη συνέχεια έσβησε 3 break points, για να φτάσει και στο 5-2.

Ο Zverev ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε 5 games στη σειρά, για να ανατρέψει το 3ο σετ, που τον έφερε πιο κοντά στη νίκη και τον 1ο Grand Slam τίτλο του!

Ο Alcaraz όμως απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Παρότι έδειχνε να αντιμετωπίζει και κάποιο θέμα με το δεξί του πόδι, ο Ισπανός αποδείχτηκε πιο δυνατός σωματικά από τον Zverev, ενώ και πνευματικά υπερίσχυσε, αφού στους κρίσιμους πόντους ήταν πιο αποτελεσματικός.

Τα δυο επόμενα σετ άνηκαν ολοκληρωτικά σε εκείνον, χάνοντας μόνο ένα game στο 4ο και 2 στο 5ο! Κατάφερε να σβήσει και τα 5 break points που αντιμετώπισε στο 5ο σετ, τα 3 από τα 4 στο 4ο και μετά από 4 ώρες και 19 λεπτά μιας εξαντλητικής και πολύ έντονης μάχης “έγραψε” τον πιο γλυκό γι’ αυτόν επίλογο, αυτού του τελικού.

O Zverev έχει πλέον 2 χαμένους τελικούς σε Grand Slams, με τους 2 να παίζονται στα 5 σετ.

Ο Alcaraz από την πλευρά του έκανε το 3 στα 3 σε majors τελικούς, κατακτώντας τον 8ο τίτλο του στο χώμα (8-3) και τον 14ο συνολικά στην καριέρα του (14-4). Στη σεζόν ήταν ο 2ος τίτλος του, μετά το Indian Wells.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Έφοδος της ΕΛΑΣ στην κατάληψη του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης – Έξι προσαγωγές για την επίθεση στον Βορίδη

Η αστυνομία στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποίησε έφοδο στην κατάληψη του Ευαγγελισμού νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε συνέχεια της πρόσφατης επίθεσης κατά του Μάκη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Χατζηδάκης: Αντίπαλος μας η ακρίβεια και όχι η αντιπολίτευση – Ακούμε τι μας λένε οι πολίτες

Για το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, η οποία ωστόσο φαίνεται να παραμένει μακριά από την αυτοδυναμία, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελένη Καστάνη: «Έχω χάσει 18 κιλά τον τελευταίο χρόνο για λόγους υγείας»

Μία συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε η Ελένη Καστάνη τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο «Καλύτερα αργά» και στην Αθηναΐδα Νέγκα. Η έμπειρη ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε 72χρονη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον Πειραιά όταν λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί. Η 72χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Οκτωβρίου

Σήμερα Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αποστόλων εκ των Εβδομήκοντα, Μαρτύρων Σελεύκου και Στρατονίκης. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Απελλής, Απέλλης, Αμπλίος, Αμπλία,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα Οκτωβρίου – Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Τα επιδόματα για τον μήνα Οκτώβριο, συνολικού ύψους 188.108.716 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >