AD

Gladiator2 | O Μονομάχος επιστρέφει 24 χρόνια μετά

Έφτασε σχεδόν η ώρα να μπούμε στην αρένα για άλλη μια φορά των μονομάχων στην αρχαία Ρώμη

 

Μόνο που αυτή τη φορά την πανοπλία στην πολυαναμενόμενη ταινία Gladiator 2 (Ο Μονομάχος 2) δεν θα φορέσει ο Ράσελ Κρόου, αλλά ο ηθοποιός Πολ Μεσκάλ.

Η αρχική ταινία του 2000 ακολούθησε έναν Ρωμαίο στρατηγό, τον Μάξιμο, (Ράσελ Κρόου), ο οποίος κατέληξε στη σκλαβιά μετά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, τον οποίο υποδύθηκε ο αείμνηστος Ρίτσαρντ Χάρις. Η ταινία έλαβε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά σε πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας.

Οι ηθοποιοί της ταινίας έχουν εντοπιστεί να κάνουν επαναληπτικά γυρίσματα στο Devil’s Dyke, μια κοιλάδα σε σχήμα V στο Σάσεξ της Αγγλίας, με τον Mescal να εμφανίζεται με τη στολή του μονομάχου, ματωμένος και μελανιασμένος, να γυρίζει μια δραματική σκηνή μάχης. Ενώ τα αρχικά γυρίσματα είχαν γίνει αρχικά στο Μαρόκο, τα επαναληπτικά γυρίσματα έπρεπε να γίνουν στο αγγλικό πάρκο National Trust.

Το σίκουελ του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ, Πολ Μεσκάλ, αναμένεται με μεγάλη προσμονή, αφού το κοινό περίμενε 24 χρόνια για μια συνέχεια. Επιπλέον, ο Mescal πλαισιώνεται από ένα καστ αστέρων που περιλαμβάνει τον πρωταγωνιστή του The Last of Us, Pedro Pascal, τον Denzel Washington και τον ηθοποιό του Stranger Things, Joseph Quinn.

Ποιος παίζει;
Στη συνέχεια της ταινίας, ο Paul Mescal θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Lucius, του γιου της Lucilla της Connie Nielsen και ανιψιού του Commodus, τον οποίο υποδύεται στην πρώτη ταινία ο Joaquin Phoenix.

Ο Nielsen θα επιστρέψει μαζί με ένα άλλο παλιό μέλος του καστ, τον Derek Jacobi, ο οποίος επιστρέφει για να υποδυθεί τον Gracchus.

Ο Fred Hechinger, γνωστός από το The White Lotus, και ο Quinn υποδύονται τους συναυτοκράτορες Geta και Caracalla, αντίστοιχα, ενώ ο Washington υποδύεται έναν πρώην σκλάβο που αναζητά εκδίκηση.

Άλλα ονόματα περιλαμβάνουν τον Pascal τον Matt Lucas, πρωταγωνιστή του Little Britain, και τον Peter Mensah του Avatar.

Ο Mescal δεν χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν, καθώς, όπως είπε, τον προσέγγισε ο Scott, ο οποίος τον είχε επιλέξει για να παίξει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Ο πρωταγωνιστής εξήγησε ότι συναντήθηκε με τον εμβληματικό σκηνοθέτη και «συζήτησαν τις παραμέτρους της ιστορίας. Στη συνέχεια, εκ των υστέρων, μου δόθηκε ένα σενάριο».

«Πρόκειται για ένα τρομακτικό κατόρθωμα. Είναι κάτι που με αγχώνει, αλλά κάτι που νιώθω ότι μπορώ να το κάνω», δήλωσε ο Mescal. «Και είμαι πολύ περήφανος που θα το καταφέρω»

Πότε διαδραματίζεται;
Αν και τα χρονικά πλαίσια δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο Scott στο παρελθόν έχει δώσει πληροφορίες ότι ο Lucius ζει στο δάσος εδώ και 15 χρόνια χωρίς καμία σχέση με τη μητέρα του (Nielsen), πιστεύοντας ότι είναι νεκρή. Η ταινία θα μπορούσε να συνεχιστεί σχεδόν δύο δεκαετίες από εκεί που τελείωσε η αρχική ταινία.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν μυστικές, αλλά μια προεπισκόπηση ενός ημιτελούς τρέιλερ έκανε πρεμιέρα στο CinemaCon τον Απρίλιο του 2024, δείχνοντας έναν ματωμένο Mescal να παλεύει με πολλούς μονομάχους, καθώς και με μπαμπουίνους και ρινόκερους.

Η αρχική ταινία διαδραματιζόταν το 180 μ.Χ., ακολουθώντας τον Μάξιμο που επέστρεφε στην πατρίδα του αφού οδήγησε τις ρωμαϊκές δυνάμεις στη νίκη.

Ο Ράσελ Κρόου στον Μονομάχο
Ο Ράσελ Κρόου στον «Μονομάχο»
Πότε θα κυκλοφορήσει;
Ο «Μονομάχος 2» θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου 2024.

Θα παίξει ο Ράσελ Κρόου;
Ο Russell Crowe, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για την ταινία, διέψευσε τον ισχυρισμό ότι θα εμφανιστεί σε μια σκηνή αναδρομής στην ταινία και παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «ζήλια» για την εμπειρία του Mescal, δηλώνοντας: «Ήμουν πολύ νεότερος, προφανώς, και ήταν μια τεράστια εμπειρία στη ζωή μου. Είναι κάτι που άλλαξε τη ζωή μου, πραγματικά. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι με έβλεπαν και το τι κάνω για να ζήσω».

Παρόλο που ο Crowe έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες ότι θα εμφανιστεί σε μια σκηνή flashback για το Gladiator 2, ο ηθοποιός «άναψε φωτιές» όταν εθεάθη στη Μάλτα τον Ιούλιο, όπου γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας.

Ο σταρ του Χόλιγουντ ισχυρίστηκε ότι «βρέθηκε πρόσφατα στη Μάλτα» για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο, για να δώσει συναυλία με το συγκρότημά του Indoor Garden Party.

Ωστόσο, δήλωσε στον Τύπο ότι, βλέποντας το σκηνικό της ταινίας -το οποίο, όπως είπε, είναι πανομοιότυπο με αυτό που χτίστηκε τη δεκαετία του 1990-, τον έπιασε νοσταλγία.

Σε μια άλλη συνέντευξη στον Kyle Meredith, ο Crowe εξήγησε γιατί «αισθάνεται ελαφρώς άβολα με το ότι γυρίζουν άλλη μια ταινία».

«Επειδή, φυσικά, είμαι νεκρός και δεν έχω λόγο για το τι θα γίνει», είπε και συνέχισε εξηγώντας ότι δεν είναι οπαδός όσων έχει ακούσει για την πλοκή της νέας ταινίας.

«Κάποια από τα πράγματα που έχω ακούσει λέω: “Όχι, όχι, όχι, αυτό δεν είναι μέσα στην ηθική διαδρομή του συγκεκριμένου χαρακτήρα”», είπε.

«Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι η θέση μου, είμαι έξι πόδια κάτω από τη γη. Οπότε θα δούμε πώς θα είναι», πρόσθεσε γελώντας.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >