AD

Eυβοια | Φόβοι ότι η μεγάλη φωτιά θα κατευθυνθεί προς Αφράτι και Ερέτρια

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, στην περιοχή Διρφύων Μεσσαπίων.

Αρχικά ξεκίνησε από την περιοχή Πισσώνας, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε προς Αφράτι, για το οποίο διετάχθη η προληπτική εκκένωσή του.

Στη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 40 οχήματα. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν 17 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Το έργο τους στην κατάσβεση της φωτιά συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Στις 16:30 εστάλη δεύτερο μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αφράτι: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Αφράτι #Ευβοίας απομακρυνθείτε προς #Βασιλικό» αναφέρει.

Δήμαρχος Χαλκιδέων: Μεγάλο το μέτωπο, πιθανόν να κατευνθεί στο δήμο Ερέτριας
Ο δήμος Χαλκιδέων σε ανάρτησή του κάνει λόγο για προληπτική εκκένωση της Δημοτικής Κοινότητας Αφρατίου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πισσώνα.

«Εντολή προληπτικής εκκένωσης της Δημοτικής Κοινότητας Αφρατίου έδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πισσώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εντέλονται όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Αφρατίου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία προς Βασιλικό, σύμφωνα και με την επείγουσα ειδοποίηση που στάλθηκε νωρίτερα από το 112.

Η Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης με περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και είναι πιθανό να κατευθυνθεί και προς τον Δήμο Ερέτριας».

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε βίντεο από το e-vima

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >