AD

Χίος: Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου.

Σήμερα, Δευτέρα, 2/6, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν χωρίς παροχή σίτισης, ενώ θα κλείσουν στις 12.30 μετά το μεσημέρι, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι συμπληρωματικοί έλεγχοι.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου εκτιμά ότι, με δεδομένο πως δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Χίου, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των παιδιάτρων των σταθμών, οι ενδείξεις συγκλίνουν σε ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Χίου
:

“Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και προσωπικό των παιδικών μας σταθμών. Από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη και σοβαρότητα, ενεργοποιήσαμε όλες τις διαδικασίες για τη διερεύνηση των αιτιών” αναφέρει ο δήμος και διευκρινίζει πως: “Με βάση τα μέχρι στιγμής ιατρικά και εργαστηριακά δεδομένα, το γεγονός ότι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης από παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου, ότι ούτε στα ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια έχει καταγραφεί ανάλογο περιστατικό, και σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των παιδιάτρων των σταθμών, δεν προκύπτει τροφική δηλητηρίαση. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία αυτή την περίοδο παρουσιάζει έξαρση στην τοπική κοινότητα”.

Σε ό,τι αφορά τη σίτιση, προσθέτει: “Η ενιαία κουζίνα του Δήμου, που λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές από το 2019, στελεχωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό, υπόκειται σε τακτικούς και απροειδοποίητους υγειονομικούς ελέγχους. Το διατροφολόγιο των παιδικών σταθμών συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, και όλες οι προμήθειες πραγματοποιούνται με διαφάνεια και επίσημες διαδικασίες.
Ωστόσο, με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση που προκλήθηκε από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας και διαφάνειας, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χίου θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου έως τις 12:30, χωρίς παροχή σίτισης, ώστε να ολοκληρωθούν συμπληρωματικοί έλεγχοι σε νερό, τρόφιμα και υποδομές”.

Ο δήμος ζητά την κατανόηση των γονιών καταλήγοντας πως “Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι το πιο σημαντικό μας καθήκον – και δεν θα σταματήσουμε να το υπηρετούμε με φροντίδα, υπευθυνότητα και σεβασμό.”

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα ρεκόρ του 2025 – Σε ιστορικό υψηλό η συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι ξένοι επενδυτές έχουν ενισχύσει τη θέση τους στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με την συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Δήλος «ζωντανεύει» ξανά με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας

Το ιερό κατά την Aρχαιότητα νησί της Δήλου, αυτή η μακρόστενη λωρίδα γης που για χιλιετίες αποτέλεσε πολιτιστικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο, «ζωντανεύει» ξανά με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το νέο πρόσωπο της ογκολογικής φροντίδας: Πώς το Νοσοκομείο «Μεταξά» έγινε πρότυπο δημόσιας υγείας

Στο σύγχρονο τοπίο της δημόσιας υγείας, η αποτελεσματική διοίκηση ενός νοσοκομείου απαιτεί συνδυασμό οράματος, στρατηγικής και προσήλωσης στον άνθρωπο. Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» αποτελεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βορίζια: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πέντε κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού – Ανησυχία για τα μνημόσυνα και το άνοιγμα των σχολείων αύριο

Απαντήσεις για την έκρηξη της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη, που πυροδότησε την αιματηρή σύγκρουση στα Βορίζια, αναζητούν οι αρχές μέσα στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στέλιος Διονυσίου: Πώς τυλίξανε τον πατέρα μου σε μια κόλλα χαρτί και τον στείλανε φυλακή – Τι είπε για τον εθισμό του στον τζόγο

Ο Στέλιος Διονυσίου βρέθηκε στην πρεμιέρα της εκπομπής «Αστερόσκονη» του Νίκου Γρίτση στο Action 24, όπου μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον αείμνηστο πατέρα του,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >