AD

Παγώνη για 62χρονη στο Τζάνειο: Υπάρχουν μικρά μηνύματα αισιοδοξίας – Ουδεποτε έχω συναντήσει τέτοιο λάθος σε μετάγγιση

«Ποτέ στην καριέρα μου μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει τέτοιο λάθος από μετάγγιση» δήλωσε στο ΕΡΤΝews η Ματίνα Παγώνη, Ά αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, αποκαλύπτοντας ότι ο διευθυντής της ΔΕΘ στην οποία νοσηλεύεται η 62χρονη τις μετέφερε ότι «υπάρχουν κάποια μικρά μηνύματα αισιοδοξίας».

Μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ η κα Παγώνη δήλωσε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της 62χρονηςκαθώς οι γιατροί θα δουν και τον καινούργιο απεικονιστικό έλεγχο.

«Θέλει χρόνο. Από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορούν να βγουν ούτε συμπεράσματα, ούτε μπορούμε να ξέρουμε τι θα δούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών.

Όσον αφορά το τραγικό λάθος που έκανε ο βοηθός νοσηλευτή τόνισε: «Όλοι μας θα πρέπει μετά από αυτό το λάθος να πάρουμε τα μηνύματα που πρέπει». Εξηγώντας τι πήγε στραβά και μια γυναίκα δίνει για έκτη ημέρα μάχη για τη ζωή της στην εντατική ανέφερε ότι ο νοσηλευτής θα έπρεπε να διαβάσει το όνομα του ασθενή στον ασκό. «Δεν είναι δουλειά του γιατρού να διαβάσει το όνομα. Ο νοσηλευτής θα επρεπε να φωνάξει τον γιατρό και να πεί “αυτός είναι ο ασθενής και ξεκινάμε την μετάγγιση”. Τα πρωτόκολλα όμως φτάνουν μέχρι ένα σημείο», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως η 62χρονη νοσηλευόμενη στο Τζάνειο τα ξημερώματα της Τετάρτης 4/6 υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος από νοσηλευτή από λάθος – γιατί προοριζόταν για άλλη νοσηλευόμενη – με αποτέλεσμα να πάθει πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο βοηθός νοσηλευτής αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών και βαριά σωματική βλάβη.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΗΠΑ: Υπέκυψε διαδηλωτής που τραυματίστηκε από πυρά σε διαδήλωση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στο Σολτ Λέικ Σίτι

Ένας 39χρονος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε από σφαίρα, με βάση όσα είναι γνωστά αδέσποτη, προχθές Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας από τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αδ. Γεωργιάδης για κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών στις ουρές της ντροπής

Στην έναρξη του προγράμματος της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη: «Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καιρός: Βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς – Πρόγνωση από τον Π. Γιαννόπουλο

Με θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς Κελσίου και βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίοξεκινάει ο καιρός αυτής της εβδομάδας ενώ από αύριο, Τρίτη, το θερμόμετρο θα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρόδος: Χωρίς ναυαγοσώστη η πισίνα που πνίγηκε το 3χρονο κοριτσάκι

Ρόδος: Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο νησί το απόγευμα της Κυριακής (15/6), καθώς ένα τρίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε σε πισίνα καταστήματος υγειονομικου ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ιαλυσού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γυναίκα νεκρή εξαιτίας συντριβής drone στη δυτική Συρία

Γυναίκα έχασε τη ζωή της στη δυτική Συρία εξαιτίας της συντριβής μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, ανέφερε χθες Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκτιμώντας πως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >