AD

Νέο «κεφάλαιο» στη ζωή της «Κυράς του Δέλτα» Έβρου- Με παρέμβαση του πρωθυπουργού ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα που ζει επί 45 χρόνια

Μια διαφορετική περίοδος στην ζωή της, στο δέλτα του Έβρου έχει ξεκινήσει για την «κυρά του Δέλτα», Άρτεμη Παπακωστίδου. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η καλύβα της που ζει εδώ και 45 χρόνια, απέκτησε ρεύμα από την ηλιακή ενέργεια.

Με ένα πλατύ χαμόγελο η κα. Παπακωστίδου υποδέχθηκε την κάμερα της ΕΡΤ στην καλύβα της. Από το προηγούμενο βράδυ μαζί με τον σύζυγο της Νίκο χάρηκαν ιδιαίτερα, αφού έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που ενήργησε άμεσα μετά από επιστολή που του απέστειλε η κα. Άρτεμη.

«Ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα ο πρωθυπουργός, έστειλε γρήγορα το συνεργείο και μας έβαλαν ηλεκτρικό ρεύμα στην καλύβα. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, ελπίζω με τον καιρό να το «χωνέψω» ότι θα έχω κάποιες ανέσεις», ανέφερε στην ΕΡΤ η κα.Παπακωστίδου.

«Αυτό που έκανε δεν το περιμέναμε, γιατί πέρασαν πολλοί από εδώ, αλλά μόνο λόγια. ο κ.Μητσοτάκης δηλαδή μας συγκίνησε», όπως είπε ο κ.Παπακωστίδης.

Το ζεύγος Παπακωστιδη ζει 45 χρόνια στο δέλτα του Έβρου και ασχολείται με την αλιεία. Ζουν σε μια πρόχειρη καλύβα χωρίς βασικές υποδομές με αποτέλεσμα η ζωή τους να είναι δύσκολη. Πριν από δύο χρόνια τοποθετήθηκε δορυφορικό τηλέφωνο στην καλύβα τους για να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και τώρα με το ρεύμα θα μπορεί να λειτουργεί συνεχώς νύχτα και μέρα.

Η καλύβα της κυράς του Δέλτα βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότησή της έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή του κτιρίου.

Τα πάνελ θα προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια όλο το 24ωρο στο ζευγάρι των αλιέων και θα τους διευκολύνουν στην ζωή τους σε αυτό το απομακρυσμένο και ευαίσθητο σημείο.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λίνα Νικολακοπούλου: «Μετά από 45 χρόνια πειθαρχίας, δικαιούμαι να έχω και άλλα όνειρα»

Η Λίνα Νικολακοπούλου μίλησε στην κάμερα του «Καλύτερα δε γίνεται» και στον Κώστα Καρνάκη. Η γνωστή στιχουργός αναφέρθηκε στα νέα της καλλιτεχνικά σχέδια. «Μετά από 45

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

“Τι συμβαίνει στα αμερικανικά πανεπιστήμια σήμερα;”- Συζήτηση με επιφανείς Έλληνες ακαδημαϊκούς στις ΗΠΑ

Σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών ανακατατάξεων, τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν διεθνώς πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι οποίες επηρεάζουν βαθιά την ακαδημαϊκή ελευθερία,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλέξανδρος Ρήγας: Η αποκάλυψη για το τέλος του «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή;»

Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε νωρίτερα σήμερα (14/6) ο Αλέξανδρος Ρήγας. Η Σίσσυ Χρηστίδου υποδέχθηκε τον γνωστό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό, με αφορμή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γ. Γεραπετρίτης: Βασική προτεραιότητα η συνέχιση του διάλογου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Συμφωνίες στον τομέα της οικονομίας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης υπογράφηκαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα, όπου διεξάγεται ο 8ος γύρος της Θετικής Ατζέντας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >