AD

Σειρήνες ηχούν στο Ισραήλ καθώς εκτοξεύονται βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν – Εκρήξεις και καπνοί στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ηχούν σε κεντρικές και βόρειες περιοχές του Ισραήλ, καθώς και σε κάποιες περιοχές του νότου, μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν.

Οι κάτοικοι στις περιοχές όπου ηχούν οι σειρήνες καλούνται να εισέλθουν σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Ηχώ από μεγάλες εκρήξεις ακούγεται στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, καθώς πύραυλοι στοχεύουν άλλες περιοχές της χώρας.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου (Home Front Command) έδωσε πολύ πιο σύντομες προειδοποιήσεις πριν τις νυχτερινές βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν σε σχέση με το παρελθόν, πιθανώς λόγω του σχετικά μικρού αριθμού πυραύλων που εκτοξεύτηκαν.

Το Ιράν εκτόξευσε λιγότερους από 10 πυραύλους συνολικά σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις — λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 3:30 π.μ. και στις 4:30 π.μ. — αλλά σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου εξέδωσε προειδοποίηση στους πολίτες μόλις 2-3 λεπτά πριν ηχήσουν οι σειρήνες.

Συνήθως, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δίνουν προειδοποίηση περίπου 10 λεπτά πριν ηχήσουν οι σειρήνες, μόλις εντοπιστεί η εκτόξευση των πυραύλων. Την ίδια ώρα πυρκαγιές και καπνός διακρίνονται γύρω από το Τελ Αβίβ μετά από πυραυλική επίθεση.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών κατευθύνονται σε αναφερόμενα σημεία πρόσκρουσης στο Ισραήλ μετά το τελευταίο κύμα πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, Magen David Adom.

Η αστυνομία του Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι οι ομάδες της ανταποκρίνονται στις συγκρούσεις στην περιοχή του Τελ Αβίβ, αλλά σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής.

Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε «πολλά πλήγματα» εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων – Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί επικρίνει την ισραηλινή επίθεση εναντίον της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας διεξήγαγε «πολλά πλήγματα μεγάλου εύρους» εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, καθώς η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών εισέρχεται στην πέμπτη ημέρα της.

«Στη διάρκεια πληγμάτων στοχοθετήθηκαν δεκάδες υποδομές αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων εδάφους- εδάφους», όπως και «εκτοξευτήρες πυραύλων εδάφους- αέρος και χώροι αποθήκευσης drones» στο δυτικό Ιράν, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Εξάλλου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο τα οποία, όπως δήλωσε, δείχνουν τη στιγμή που πλήττονται εκτοξευτήρες ρουκετών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί επέκρινε σήμερα «τη δειλία» των χθεσινών ισραηλινών πληγμάτων εναντίον της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης στην Τεχεράνη, από τα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

«Αυτή η επίθεση αποτελεί το αποκορύφωμα της δειλίας: αυτοί (σ.σ. οι Ισραηλινοί) δεν μπορούν να κερδίσουν μια πραγματική μάχη και επιτίθενται σε ένα μη στρατιωτικό κτίριο που λέει την αλήθεια», κατήγγειλε ο Αραγτσί.

«Η επίθεση εναντίον της ιρανικής ραδιοτηλεόρασης αποδεικνύει την απελπισία των Ισραηλινών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Times of Israel, CNN, ΑΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

Tip of the Day:  Ψάχνεις την ΕΚΚΑ στο Μαρούσι; Βρίσκεται 5 λεπτά μακριά από το Δαχτυλίδι. #ekkaMARATHONOS | Λεωφ. Μαραθώνος 169, 153 44 Γέρακας | Έξοδος 15 Αττικής Οδού

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Νομίζαμε πως ήταν η τελευταία μέρα μας» – Όσα λένε οι Έλληνες στην εμπόλεμη ζώνη του Ισραήλ

Οι σειρήνες του συναγερμού δεν σταματούν να χτυπούν στο Τελ Αβίβ και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Οι περισσότεροι Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ, δεν επιθυμούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε φαινόμενο υπερτάσεων οφείλεται το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 28ης Απριλίου στην Ισπανία

Το γιγαντιαίο μπλακάουτ που έπληξε την Ιβηρική Χερσόνησο την 28η Απριλίου προκλήθηκε από ένα «φαινόμενο υπερτάσεων» στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, το οποίο οδήγησε σε «μια αλυσιδωτή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φαίη Ξυλά: «Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα, είμαι αισιόδοξη, αλλά είναι λίγο μαύρα τα πράγματα»

Η Φαίη Ξυλά ήταν φιλοξενούμενη στο Πρωίαν σε είδον με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά. Η ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καθημερινότητα και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοντά στα 200 εκατ. ευρώ η στήριξη για ενοίκιο και νέους γονείς στις αρχές του 2025

Περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του έτους για τη στεγαστική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία και την ενίσχυση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Έκριναν την Κωνσταντίνα στα social αυτοί που ακούν τα σκουπιδαριά σήμερα, αδιανόητο»

Δηλώσεις στην εκπομπή Buongiorno έκανε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο οποίος σχολίασε τη συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Καρρά και ξέσπασε κατά όσων μίλησαν αρνητικά για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >