AD

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη – Δίνω το παρών για να τιμήσω τα θύματα των Τεμπών

Στη συζήτηση στη Βουλή επί των προτάσεων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών μίλησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα πλήρους διαφάνειας για την υπόθεση των Τεμπών.

«Δεν θα κρύψω ότι προβληματίστηκα πολύ πριν παραστώ στην σημερινή συνεδρίαση.Έχουμε μιλήσει πολλές φορές σε αυτήν την αίθουσα για την τραγωδία των Τεμπών και έχω αναφερθεί εκτενώς στη δική μου ερμηνεία, όχι μόνο για το τι προκάλεσε αυτό το περιστατικό, αλλά κυρίως για το πώς θα το αντιμετωπίσουμε από εδώ και στο εξής και κυρίως για το πώς θα κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δεν θα μπορούσα όμως, να μην αντιδράσω σε μία χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα συλλογικό δράμα σε μία άθλια πολιτική σκευωρία, φτάνοντας στο πιο ακραίο και γι αυτό είμαι σήμερα εδώ, με αιχμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό της χώρας για εσχάτη προδοσία. Με άλλα λόγια να συκοφαντήσουν εμένα και τη Νέα Δημοκρατία ως τάχα υπονομευτές του πολιτεύματος, με στόχο την κατάλυση του».

«Είναι μία αθλιότητα εναντίον της παράταξης που επανέφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήγησε πως, «θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη πρόταση εκτροπή του κοινοβουλευτισμού και προσβολή της ίδιας της δημοκρατικής τάξης και γι’ αυτό και αρνούμαι να συζητήσω το περιεχόμενο της. Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη. Ούτε και θα γίνω συνένοχος σε μια δραματική υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου».

Δήλωσε πως, «δεν είμαι εδώ για καμία εσχάτη προδοσία, για κανένα κακούργημα, για καμία άλλη απίθανη επινόηση. Δίνω το παρόν για να τιμήσω και να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών, επιμένοντας στη θέση ότι την κάθαρση σε αυτό το δράμα μπορεί τελικά να τη φέρει μόνο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και με το φυσικό δικαστή να κρίνει όποιο πολιτικό πρόσωπο σχετίζεται με την υπόθεση. Ειδικά από τη στιγμή που το ζητά και ο ίδιος»

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η έρευνα θα πρέπει να αναδείξει την αλήθεια σε κάθε επίπεδό της, προσωπικό, διοικητικό και «ασφαλώς το πολιτικό».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας για την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για να αξιολογηθεί η κατάσταση που προκύπτει από την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δίκη «GREEK MAFIA»: Η σύζυγος και η κόρη του Σκαφτούρου περιέγραψαν τη σκηνή της δολοφονίας του

Με τις καταθέσεις της συζύγου και της κόρης του Γιάννη Σκαφτούρου, που δολοφονήθηκε στο σπίτι του στη Βοιωτία  τον Απρίλιο του 2022, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Διαθέσιμοι πλέον οι Προσωπικοί Παιδίατροι για περισσότερα από 500.000 παιδιά

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την ένταξη 517 παιδιάτρων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, οι οποίοι συμμετέχουν πλέον στον θεσμό του Προσωπικού Παιδιάτρου. Ο νέος αυτός θεσμός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Το χειροκρότημα είναι ο λόγος ύπαρξης ενός καλλιτέχνη, είναι το βραβείο του»

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής Buongiorno ήταν σήμερα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε αρχικά για τη σχέση του με το φαγητό, καθώς, όπως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καιρός: Τοπικές μπόρες αύριο – Έντονη αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο

Πρόγνωση για την Πέμπτη Αύριο Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μπόρες το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας κυρίως χώρας. Η θερμοκρασία θα αγγίξει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >