AD

Ιταλός υπ. Άμυνας: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, ο ρόλος της Ευρώπης έχει παρέλθει»

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Πάδοβα, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει, πλέον, λόγο ύπαρξης». «Κάποτε, το κέντρο του κόσμου ήταν ο Ατλαντικός Ωκεανός, τώρα είναι ολόκληρος ο κόσμος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, παράλληλα, «κάποτε η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούσαν το κεντρικό σημείο αναφοράς, ενώ τώρα υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι, με τους οποίους πρέπει να δημιουργηθεί μια σχέση».

Παράλληλα, ο Κροζέτο υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να υποστεί μια βαθιά αλλαγή, να ξεκινήσει διάλογο με τον Νότο του πλανήτη, ώστε να εγγυηθεί την ειρήνη και την αμοιβαία άμυνα. «Διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια, με κανόνες που να ισχύουν για όλους», συμπλήρωσε.

«Συχνά μιλάμε σαν να ζούμε ακόμη σε μια εποχή που έχει περάσει πριν από τρεις δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, όμως, έχουν αλλάξει όλα. Κάποιοι μιλούν για την Ευρώπη σαν να μετράει κάτι. Κάποτε, ίσως, θα μπορούσε να μετρήσει, αν αποκτούσε έναν πολιτικό ρόλο, τον οποίο δεν απέκτησε. Αν αποκτούσε μια εξωτερική πολιτική και άμυνα. Η εποχή της, όμως, παρήλθε, και το λέω με λύπη. Ο κόσμος άλλαξε. Ο δε ΟΗΕ, στον υπόλοιπο κόσμο μετρά όσο η Ευρώπη. Τίποτα, δηλαδή λιγότερο από μια εθνική ομάδα, λιγότερο από την Ινδία και από το Ισραήλ» είπε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μελόνι.

Ο Γκουίντο Κροζέτο, τέλος, δήλωσε ότι μέχρι τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ζητήσει να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους που βρίσκονται στην Ιταλία, για επιχειρήσεις που να συνδέονται με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σύλληψη 22χρονου στο «Ελ. Βενιζέλος» με 840 γραμμάρια κοκαΐνης στο στομάχι

Σε στοχευμένο έλεγχο συνελήφθη 22χρονος άνδρας που επιχειρούσε να εισάγει κοκαΐνη με τη μέθοδο της κατάποσης. Είχε καταπιεί 72 ωοειδείς συσκευασίες με συνολική ποσότητα 840

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τάσος Ξιαρχό “τα μαζεύει” για την Σάττι: “Μισώ αυτό που έχει δημιουργηθεί σαν συναίσθημα με μένα και τη Μαρίνα”

Ο Τάσος Ξιαρχό παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, το πρωινό της Πέμπτης, με διάθεση να μιλήσει για τη Ζόζεφιν αλλά και διευκρινίσει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χαμάς: Παραδώσαμε όλες τις σορούς που καταφέραμε να βρούμε – Παραμένουμε έτοιμοι για επανέναρξη των επιχειρήσεων λέει το Ισραήλ

Στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την παράδοση άλλων δυο σορών ισραηλινών ομήρων, η Χαμάς τονίζει ότι δεν μπορεί να εντοπίσει άλλες, προκαλώντας αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρήτη: Συνελήφθη 19χρονος ως διακινητής μεταναστών – Σχεδόν 14.000 στο νησί από την αρχή του χρόνου

Μετά τους 184 μετανάστες που έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο το τελευταίο 24ωρο, τα ξημερώματα ήρθαν να προστεθούν σ’ αυτούς ακόμα 70 άτομα, εκ των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ισόβια στον 51χρονο για την εν ψυχρώ δολοφονία της 40χρονης

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και επιπλέον φυλάκιση πέντε ετών καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τσιάρας: Ουδέποτε υπέβαλα την παραίτησή μου – Δεν λιγοψύχησα ποτέ

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας τις φήμες ότι υπέβαλε την παραίτησή του με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν λιγοψύχησα ποτέ μπροστά στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >