AD

Καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας την υπόθεση του καθηγητή με το φακελάκι

Πειθαρχική δίωξη του γιατρού, καθηγητή και Δ/ντή της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προαναγγέλλει, με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, καταδικάζοντας παράλληλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο εν λόγω καθηγητής ζήτησε πιεστικά χρήματα απο συγγενή ασθενούς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σημειώνει τα εξής:

“Ο ΙΣΛ καταδικάζει την παράνομη ενέργεια του καθηγητή και Δ/ντή της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΛ να ζητήσει πιεστικά χρήματα για επέμβαση σε ασθενή, υπόθεση που ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία συγγενών και παρέμβαση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η πράξη αυτή αμαυρώνει το συνολικό έργο των γιατρών του Συλλόγου μας και όχι μόνον, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει το ογκώδες επιστημονικό και κοινωνικό έργο του Πανεπιστημιακού μας Νοσοκομείου, που αποτελεί την ναυαρχίδα των νοσοκομείων της Κεντρικής Ελλάδας.

Αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και πρωτόγνωρη για την περιοχή μας για τα 17 τελευταία χρόνια. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε η τεράστια καμπάνια, τόσο του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων όσο και της ΟΕΝΓΕ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κεντρικό σύνθημα «ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ».

Η δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί ενώ ο Σύλλογος μας είναι σε αναμονή του επίσημου κατηγορητηρίου και της δικογραφίας από τις Δικαστικές αρχές, ως προδικασία για την πειθαρχική δίωξη του γιατρού.”

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τάνια Μπρεάζου: «Πριν γνωρίσω τον Γιώργο δεν πίστευα σε τίποτα, είναι ο άντρας της ζωής μου»

Η Τάνια Μπρεάζου, μιλώντας στο περιοδικό Gala με τη δημοσιογράφο Ξένια Ιωάννου, αποκάλυψε τον βαθιά συναισθηματικό δεσμό που τη συνδέει με τον ηθοποιό Γιώργο Αμούτζα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αυστραλία: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις υπέρ της Παλαιστίνης

Φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, με τους διοργανωτές να εκτιμούν πως  ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες, το οποίο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 25/08 – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Καραγκούνης: Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έχει τεράστιο κόστος για τον προϋπολογισμό, όμως θα συνεχίσουμε

Στο «μερίδιο» για αφαλισμένους, συνταξιούχους, επιχειρηματίες και μεσαία τάξη που έχει το υπουργείο Εργασίας στον ορίζοντα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέο εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο δείχνει ελπιδοφόρα  αποτελέσματα

Ένα πειραματικό εμβόλιο mRNA ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντικαρκινική θεραπεία, καθώς σε μελέτες σε ποντίκια κατάφερε να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να εξαλείψει καρκινικούς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >