AD

Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ δαιμονοποιεί τη Μόσχα για να δικαιολογεί «αχαλίνωτες αμυντικές δαπάνες»

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε έναν δρόμο αχαλίνωτης στρατιωτικοποίησης και είναι αποφασισμένο να παρουσιάσει τη Ρωσία ως «τον δαίμονα από την κόλαση» προκειμένου να δικαιολογήσει τη μεγάλη αύξηση που επιδιώκει στις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών του.

Οι ηγέτες των 32 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν σε διήμερη σύνοδο κορυφής σήμερα και αύριο στη Χάγη, έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί εναντίον ενός κράτους της Συμμαχίας τα επόμενα χρόνια, αν δεν σταματήσουν την προέλασή της στην Ουκρανία.

Η Μόσχα διαψεύδει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «συμμαχία που έχει δημιουργηθεί για την αντιπαράθεση. Δεν είναι ένα όργανο ειρήνης και σταθερότητας», κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι στόχος της Συμμαχίας είναι να πείσει τα μέλη της να δαπανήσουν το 5% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, όπως ζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η συμμαχία κινείται σταθερά στον δρόμο αχαλίνωτης στρατιωτικοποίησης», τόνισε ο Πεσκόφ. Προκειμένου να περάσει τον στόχο του 5%, είναι απαραίτητο να επινοήσει μια δαιμονική απειλή, πρόσθεσε.

«Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να δημιουργήσεις την εικόνα ενός δαίμονα από την κόλαση, ενός τέρατος. Και κατά τη γνώμη αυτών των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ η χώρα μας είναι η καλύτερη για τον ρόλο του τέρατος», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σε ξεχωριστή του ομιλία σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι κινείται έξω από την παραδοσιακή του περιοχή, σε μια προσπάθεια «να αποκτήσει πάτημα στη Μέση Ανατολή, τον νότιο Καύκασο, την κεντρική Ασία την Αρκτική και την περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κατερίνα Καινούργιου για Σοφία Μουτίδου: «Τρόμαξα λίγο με αυτό που είδα – Ήταν σαν να έκανε διάγνωση στον αέρα»

Η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε για το επίμαχο σκηνικό ανάμεσα στη Σοφία Μουτίδου και τον Απόστολο Γκλέτσο, προκαλώντας συζητήσεις και αντιδράσεις στον τηλεοπτικό κόσμο. Μετά τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ένας 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας του δημάρχου στη δημόσια εκδήλωση στο Μεξικό

Ένας 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της φονικής επίθεσης εναντίον του Κάρλος Μάνσο, δημάρχου της μεξικανικής πόλης Ουρουαπάν, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΕ: Στο επίκεντρο της Ενεργειακής Ένωσης η Ελλάδα – Συστάσεις της Κομισιόν για απλοποίηση αδειοδοτήσεων

Η ενεργειακή κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2025 χαρακτηρίζεται από πρόοδο σε βασικά κλιματικά και ενεργειακά ορόσημα, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισημαίνει τη μεγαλύτερη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Καρβέλας για πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή-συνθέτη: «Κάθε φορά που τον ακούω να τραγουδάει με πιάνουν τα γέλια, πιο χάλια φωνή δεν υπάρχει»

Μία μακροσκελή και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Καρβέλας στις Rainbow Mermaids και τη διαδικτυακή τους εκπομπή στο YouTube. Ο μουσικοσυνθέτης των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χιλιάδες γράμματα και δώρα λαμβάνει ο Σαρκοζί στη φυλακή – «Το τέλος της ιστορίας δεν έχει γραφτεί ακόμη»

Εκατοντάδες γράμματα, δώρα, ακόμα και… χρήματα λαμβάνει καθημερινά από θαυμαστές και οπαδούς του, ο Νικολά Σαρκοζί στη φυλακή του Παρισιού, όπου εκτίει πενταετή κάθειρξη. Το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σέρρες: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την καταγγελία Σούντγκρεν και τη μήνυση του Πανσερραϊκού

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, μετά την καταγγελία του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ντάνιελ Σούντγκρεν για χειραγωγημένα παιχνίδια στα περυσινά πλέι – άουτ της Σούπερ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >