AD

Επιτυχής μεταφορά ηλεκτρικής ισχύος 320 MW από την Κρήτη προς την Αττική

Με επιτυχία πραγματοποίησαν ο ΑΔΜΗΕ και η Ariadne Interconnection τη μεταφορά ηλεκτρικών φορτίων 320 MW από την Κρήτη προς την Αττική, μέσω της νέας υποθαλάσσιας διασύνδεσης υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HVDC) που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία.

Σε τεχνικό επίπεδο, όπως επισημαίνεται από τον Διαχειριστή, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης για αμφίδρομη ροή ενέργειας, σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας.

Η ηλέκτριση της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής ξεκίνησε στο τέλος Μαΐου, με τη μεταφορά των πρώτων φορτίων ηλεκτρικής ενέργειας από την Αττική προς την Κρήτη.

«Οι δύο διασυνδέσεις που διαθέτει πλέον η Κρήτη, μέσω Πελοποννήσου και Αττικής, θωρακίζουν διπλά την ασφαλή ηλεκτροδότηση του νησιού ενώ δημιουργούν νέες προοπτικές για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, με την οποία μπορεί να τροφοδοτείται όχι μόνο το τοπικό σύστημα αλλά και η ηπειρωτική χώρα», τονίζεται.

Οι δοκιμές μεταφοράς ισχύος συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης μεταφορικής ικανότητας ανά ηλεκτρικό καλώδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σε κλοιό υψηλών θερμοκρασιών η χώρα: Στους 41 βαθμούς θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος την Παρασκευή

Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυρος μέσα στις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει την Παρασκευή στους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα πλησίασε τους 39 βαθμούς.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Ζελέσνκι χαρακτήρισε «ουσιαστική» τη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «μακρά και ουσιαστική», λέγοντας ότι μίλησαν για το πώς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κέρκυρα: Παροχή βοήθειας σε τουρίστα απο την Πυροσβεστική – Εγκλωβίστηκε σε δύσβατο σημείο

Επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματισμένου τουρίστα σε ασφαλές σημείο εξελίσσεται αυτή την ώρα από την πυροσβεστική υπηρεσία. Ο τουρίστας σύμφωνα με πληροφορείς βρίσκεται σε δύσβατο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Τεχεράνη ανακοινώνει ότι προχωρά σε σταδιακή άρση των περιορισμών στο Διαδίκτυο

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα (25/6) ότι τα μέτρα αυστηροποίησης των περιορισμών στο Διαδίκτυο, που επιβλήθηκαν πριν από μία εβδομάδα ενώ ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >