AD

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαθέσιμες στους βουλευτές οι 3.000 σελίδες της δικογραφίας

Στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τις παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για να βαφτιστούν βοσκοτόπια δασικές εκτάσεις. Για πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών κάνει λόγο η κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ.

Πρόσβαση στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν πλέον οι βουλευτές. Σε πρώτη φάση οι περίπου 3.000 σελίδες υλικού είναι διαθέσιμες σε τρία αντίτυπα στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης». Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε έγχαρτη μορφή και για αρκετές ώρες οι υπάλληλοι της Βουλής έβγαζαν φωτοτυπίες. Μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις, αλλά δεν μπορούν να φωτογραφίσουν το υλικό, ούτε να τους χορηγηθεί αντίγραφο.

H ανακοίνωση της διαβίβασης της δικογραφίας έγινε χθες στις 9 το βράδυ στην Ολομέλεια και συνοδεύτηκε από καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για καθυστερήσεις, όπως και οτι «ακόμη και τώρα ο φάκελος κρύβεται», με τον Θανάση Μπούρα να αναφέρει πως «ουδείς κρύβει μια δικογραφία 3.000 σελίδων».

«Κανείς δεν κρύβει μια δικογραφία, η οποία είναι τουλάχιστον 3000 σελίδες, ήρθε πριν λίγο στη Βουλή, ανακοινώθηκε την ίδια μέρα και αποκτούν πρόσβαση παράλληλα οι κοινοβουλευτικές ομάδες από αύριο το πρωί», τόνισε.

Οι καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το γεγονός ότι της αρνήθηκαν την πρόσβαση, πριν ανακοινωθεί επίσημα στην Ολομέλεια, πυροδότησαν και την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη. Έκανε λόγο για ένα από «τα γνωστά της σόου» για το Κράτος Δικαίου, υποστηρίζοντας ότι «λειτουργεί ως κατά φαντασίαν εισαγγελέας και ως δικαστής του βουνού που μοιράζει ποινές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό της δικογραφίας περιγράφονται σε αδρές γραμμές πράξεις των δύο υπουργών που θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούν ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων από τους δύο υπουργούς.

Στο υλικό της δικογραφίας περιλαμβάνονται τηλεφωνικές συνομιλίες βουλευτών, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας, που καταγράφονται να ζητούν διευκόλυνση των ψηφοφόρων τους για τη χορήγηση επιδοτήσεων.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η κυβέρνηση υπάγει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην πλήρη εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και στην ΑΑΔΕ ως προς την ικανότητα των χρηματοδοτήσεων για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους αγρότες», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

FT: Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύουν πως το Ιράν είχε μεταφέρει το ουράνιο από το Φορντό πριν από τα πλήγματα των ΗΠΑ

Την εκτίμηση ευρωπαϊκών κέντρων πως τo απόθεμα του υψηλά εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτο μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον των κεντρικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο» επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο προσχέδιο συμπερασμάτων

Το μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες είναι «άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη», σύμφωνα με το προσχέδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κόκκαλης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μη θάψει το σκάνδαλο όπως έκανε και με το έγκλημα στα Τέμπη

Την ελπίδα πως «η κυβερνητική πλειοψηφία δε θα θάψει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως έθαψε και το σκάνδαλο της σύμβασης 717 του ΟΣΕ, στερώντας από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκεχειρία Ιράν – Ισραήλ: Εν αναμονή τηλεοπτικού μηνύματος από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απέδωσε τα εύσημα στο Ιράν για τη νίκη του επί του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ο Χαμενεΐ ήταν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σταματίνα Τσιμτσιλή και Κώστας Φραγκολιάς σε απίθανο διάλογο: «Μη μιλάς, έκλεισες πρώτος» – «Έκλεισα, γιατί είχαμε χρωστούμενα»

Σε έναν διάλογο γεμάτο υπονοούμενα και… ευκόλως εννοούμενα ενεπλάκη η παρέα του Happy Day το πρωί της Πέμπτης (26/6). Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Κριστιάνο υπογράφει νέο συμβόλαιο με την Αλ Νασρ – Κοντά σε διετές συμβόλαιο στα 40 του χρόνια

Μετά από ένα σήριαλ που διήρκησε μερικές εβδομάδες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σαουδική Αραβία, με τη φανέλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >