AD

Π. Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μετά τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή η τοποθέτηση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρούς τριγμούς εξαιτίας του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς χθες υπήρξαν πέντε παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, μετά τη μεταβίβαση στη Βουλή της εκτενούς δικογραφίας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Οι παραιτήσεις αφορούν τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Τάσο Χατζηβασιλείου, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστο Μπουκώρο και τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές και οι αντικαταστάτες τους αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η ιστορία των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προκαλέσει σοβαρές οικονομικές ζημίες στη χώρα. Ανέφερε ότι όταν έφτασε η δικογραφία στη Βουλή, είχε προτείνει υπομονή ώστε να μελετηθεί προσεκτικά. Σημείωσε ότι οι πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από μια σημαντική Σύνοδο Κορυφής στέλνουν ένα σαφές μήνυμα.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αντικατοπτρίζουν την αδυναμία αποδοχής τέτοιων συμπεριφορών από τα κυβερνητικά στελέχη και πως η παραίτηση του κ. Βορίδη έγινε για τους λόγους που ο ίδιος εξήγησε. Όσον αφορά τις παραιτήσεις, δήλωσε ότι προήλθαν από μια πολιτική αξιολόγηση με βάση τη δικογραφία και ότι οι διάλογοι που υπήρχαν δεν ήταν όλοι προβληματικοί.

Ερωτηθείς αν ζητήθηκαν παραιτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτά είναι προφανή και ότι οι εξελίξεις δεν ήταν τυχαίες. Αναφορικά με την ποινική διάσταση, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δεδομένα και θα τοποθετηθεί με σεβασμό όταν θα έρθει η ώρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι αυτές θα διεξαχθούν το 2027, καθώς η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με ένα τετραετές πρόγραμμα, και επιθυμεί να παρουσιάσει απολογισμό στο τέλος της τετραετίας.

Τέλος, σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα στοχεύουν στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των οικογενειών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ισπανία: Πίνακας του Πικάσο εξαφανίστηκε κατά τη μεταφορά του στη Γρανάδα, προκειμένου να εκτεθεί

Η αστυνομία στην Ισπανία ξεκίνησε έρευνα αφού ένας πίνακας του Πάμπλο Πικάσο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από τη Μαδρίτη στη Γρανάδα, όπου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ από το ΕΛΚ θα συμμετάσχει την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης

Σε τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να συμμετάσχει αύριο στις 9

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >