Έντονη αστάθεια που θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα αναμένεται να επηρεάσει τη Μακεδονία και τη Θράκη με ισχυρές καταιγίδες και πολύ δυνατούς ανέμους. Τα φαινόμενα, αν και τοπικά, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις και στις υπαίθριες δραστηριότητες, κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας.
Τοπικές βροχές στη νότια και κεντρική Ελλάδα
Στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και μετά. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ κυρίως στην Πελοπόννησο αναμένονται σποραδικές καταιγίδες.
Αίθριος καιρός στα υπόλοιπα
Στα νησιά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις που δεν αναμένεται να προκαλέσουν αξιόλογα φαινόμενα.
Ενίσχυση των βοριάδων
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι ισχυροί άνεμοι ενδέχεται να επηρεάσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ιδιαίτερα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Πτώση θερμοκρασίας αλλά με υψηλές τιμές
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο οι μέγιστες τιμές παραμένουν υψηλές. Στα ηπειρωτικά, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 38°C, στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37°C, ενώ στις Κυκλάδες αναμένονται χαμηλότερες θερμοκρασίες, της τάξεως των 29 με 31°C.