AD

Ιράν: Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

Ο Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Αμίρ-Σαΐντ Ιραβανί , δήλωσε ότι προσώρας οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ιραβανί εξήγησε σε συνέντευξή του στο CBS News: «Αν οι Αμερικανοί θέλουν να μας επιβάλουν τους όρους τους, οι διαπραγματεύσεις μαζί τους είναι αδύνατες».

Από την άλλη πλευρά, ο Ιρανός διπλωμάτης αρνήθηκε ότι απηύθυνε «οποιεσδήποτε απειλές» προς τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και τους επιθεωρητές του, αφού μια τοπική εφημερίδα ζήτησε την εκτέλεση του Γενικού Διευθυντή του πυρηνικού οργανισμού του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, επειδή ήταν «κατάσκοπος».

Είπε: «Δεν υπάρχει απειλή από το Ιράν εναντίον του Γκρόσι», αλλά επιβεβαίωσε ότι οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ «δεν μπορούν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις μας τώρα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ιραβανί τόνισε ότι το Ιράν «δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά του να εμπλουτίζει ουράνιο για ειρηνικούς σκοπούς».

Τα σχόλια της Τεχεράνης έρχονται καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να απαντούν σε ερωτήσεις νομοθετών σχετικά με το βαθμό στον οποίο το Ιράν έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις πριν από την εκεχειρία με το Ισραήλ την περασμένη Τρίτη.

«Το πυρηνικό πρόγραμμα) έχει εξαλειφθεί με πρωτοφανή τρόπο», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει το τέλος των πυρηνικών τους φιλοδοξιών, τουλάχιστον για λίγο».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στ. Παπασταύρου: Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν γείτονα για τα θαλάσσια πάρκα – Μείωση στη χονδρική τιμή ρεύματος 25%

Για τα σημαντικά θέματα του χαρτοφυλακίου του, μεταξύ άλλων αναλύοντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα, μίλησε στο ΕΡΤNews και την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλεύρης: Πάνω από 1.000 οι απελάσεις, στόχος η περαιτέρω αύξηση επιστροφών

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, παρουσίασε απολογισμό της εφαρμογής της τροπολογίας για την αναστολή ασύλου και του νέου νομοσχεδίου για την παράνομη μετανάστευση,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρένια Λουϊζίδου για το «Σόι σου»: «Γίνεται κατάχρηση όταν φτάνει να υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως»

Η Ρένια Λουιζίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Τσάι με ΛεμόΝ1 στο YouTube. Η δημοφιλής ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις επαναλήψεις των σειρών που έχει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Καράκας στέλνει πολεμικά πλοία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα χωρικά της ύδατα, ενόψει της ανάπτυξης αμερικανικών πλοίων στην Καραϊβική

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να περιπολούν τα χωρικά της ύδατα, απαντώντας στην αποστολή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

AI Chatbots: Ασυνεπής ανταπόκριση σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την αυτοκτονία

Μια μελέτη που εξέτασε πώς τρεις δημοφιλείς συνομιλητές τεχνητής νοημοσύνης (AI chatbots) ανταποκρίνονται σε ερωτήσεις σχετικές με την αυτοκτονία διαπίστωσε ότι γενικά αποφεύγουν να απαντούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >