Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια.
Οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν το πύρινο μέτωπο, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο από ξηράς όσο και από αέρος.
Την ίδια ώρα, φτάνουν συνεχώς ενισχύσεις από το Αλιβέρι, την Κάρυστο και την Χαλκίδα.
Παράλληλα, ήχησε το «112» καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή #Τσακαίοι του Δήμου #Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας #Ευβοίας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 4, 2025
Συγκεκριμένα, στο σημείο σπεύδουν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 20ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 14 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεσοχώρια Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν 54 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 20ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 14 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2025
Βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά


Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η φωτιά καίει μέσα σε ένα κανάλι και έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσακαίοι, που όμως απέχει αρκετά. Οι άνεμοι είναι ισχυροί, γι’ αυτό και έχει ήδη δοθεί μια πρώτη προειδοποίηση στους κατοίκους. Ελπίζουμε η επέμβαση των εναέριων μέσων να αποτρέψει τον κίνδυνο».
Πηγή: ertnews.gr