AD

ΟΠΕΚΕΠΕ για τη μη διαθεσιμότητα της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών – «Οφείλεται σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης»

Στις καταγγελίες σχετικά με το γεγονός ότι οι δύο βασικές ψηφιακές πλατφόρμες πληρωμών του οργανισμού ήταν για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας απάντησε με ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι δύο βασικές ψηφιακές πλατφόρμες δηλαδή η πλατφόρμα transpay.opekepe.gr, και η πλατφόρμα dip.opekepe.gr, καθώς και η εφαρμογή Βεβαίωσης Εφορίας-Ποσων Επιδότησης δεν ήταν διαθέσιμες «αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του Οργανισμού».

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, «οι εργασίες αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για την ενίσχυση της σταθερότητας, και της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων, ειδικά σε περίοδο αυξημένου φορτίου. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες ενημέρωσης των στοιχείων των δυο τελευταίων οικονομικών ετών όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) 2021/2116. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα ολοκληρωθούν την 7/7/2025».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η πρόσκαιρη μη διαθεσιμότητα της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ (transpay.opekepe.gr & dip.opekepe.gr) και της εφαρμογής Βεβαίωσης Εφορίας -Ποσων Επιδότησης οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του Οργανισμού. Οι εργασίες αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για την ενίσχυση της σταθερότητας, και της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων, ειδικά σε περίοδο αυξημένου φορτίου. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες ενημέρωσης των στοιχείων των δυο τελευταίων οικονομικών ετών όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) 2021/2116. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα ολοκληρωθούν την 7/7/2025.

Η διαφάνεια των πληρωμών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θεσμική υποχρέωση, κατοχυρωμένη από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και η πλήρης συμμόρφωση του ΟΠΕΚΕΠΕ προς αυτήν είναι σταθερή και τεκμηριωμένη».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ισραηλινός στρατός θα στείλει «κατά κύματα» εντός του τρέχοντος μήνα φύλλα κατάταξης 54.000 υπερορθόδοξων εβραίων

Το ότι θα στείλει 54.000 φύλλα κατάταξης σε υπερορθόδοξους εβραίους, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Σημειώνεται πως οι εν λόγω επί δεκαετίες εξαιρούνταν από την στρατιωτική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα ζητήσω καλεσμένο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, το θέμα είναι αν θα θέλει να έρθει»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Καλοκαιρινού ραντεβού» στο OPEN, όπου συμμετέχει και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ιωάννα Μαλέσκου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Κορυτσά αύριο, Δευτέρα, ο Γ. Γεραπετρίτης για τα εγκαίνια του κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 7 Ιουλίου, στην Αλβανία, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πούτιν: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους ηγέτες της ομάδας BRICS ότι η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη και ότι το μέλλον ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν επέβαιναν Έλληνες ναυτικοί

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και το οποίο πλέον βυθίζεται. Το πλοίο δεν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >