AD

Αυστραλία: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας συνέλαβε χθες Σάββατο τον φερόμενο ως δράστη της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης. Πρόκειται για έναν 34χρονο, κάτοικο Σίδνεϊ, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί και αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

«Ο άνδρας φέρεται να έριξε εύφλεκτο υγρό στην είσοδο του κτιρίου και προκάλεσε πυρκαγιά προτού φύγει από το σημείο», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Την ώρα εκείνη, περίπου 20 άνθρωποι βρίσκονταν στην εβραϊκή συναγωγή. Όλοι τους εγκατέλειψαν το κτίριο από έξοδο κινδύνου και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσβησαν τη φωτιά, η οποία προκάλεσε φθορές περιορισμένης έκτασης.

Πρόκειται για τη δεύτερη εμπρηστική επίθεση σε συναγωγή της Μελβούρνης, ύστερα από εκείνη του περασμένου Δεκεμβρίου στο προάστιο Ρίπονλι. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία, όπου σπίτια, σχολεία, συναγωγές και οχήματα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο βανδάλων και εμπρηστών.

Οι αυστραλιανές αρχές διερευνούν εάν η εμπρηστική επίθεση στη συναγωγή της Μελβούρνης συνδέεται με μια επεισοδιακή διαμαρτυρία που είχε προηγηθεί σε ισραηλινό εστιατόριο της ίδιας πόλης.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ καταδίκασε απερίφραστα την «ειδεχθή εμπρηστική επίθεση εναντίον Εβραίων στην ιστορική και παλαιότερη συναγωγή της Μελβούρνης (…) καθώς και σε ισραηλινό εστιατόριο όπου άνθρωποι είχαν πάει για να απολαύσουν ένα γεύμα όλοι μαζί». «Δεν είναι η πρώτη ανάλογη επίθεση στην Αυστραλία τους τελευταίους μήνες. Αλλά πρέπει να είναι η τελευταία», υπογράμμισε ο Χέρτσογκ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι χαρακτήρισε σοκαριστική τη δεύτερη εμπρηστική επίθεση σε συναγωγή της Μελβούρνης, μέσα σε διάστημα επτά μηνών, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ισραηλινός στρατός θα στείλει «κατά κύματα» εντός του τρέχοντος μήνα φύλλα κατάταξης 54.000 υπερορθόδοξων εβραίων

Το ότι θα στείλει 54.000 φύλλα κατάταξης σε υπερορθόδοξους εβραίους, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Σημειώνεται πως οι εν λόγω επί δεκαετίες εξαιρούνταν από την στρατιωτική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα ζητήσω καλεσμένο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, το θέμα είναι αν θα θέλει να έρθει»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Καλοκαιρινού ραντεβού» στο OPEN, όπου συμμετέχει και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ιωάννα Μαλέσκου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Κορυτσά αύριο, Δευτέρα, ο Γ. Γεραπετρίτης για τα εγκαίνια του κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 7 Ιουλίου, στην Αλβανία, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πούτιν: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους ηγέτες της ομάδας BRICS ότι η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη και ότι το μέλλον ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν επέβαιναν Έλληνες ναυτικοί

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και το οποίο πλέον βυθίζεται. Το πλοίο δεν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >