Ο αείμνηστος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος έχει μετατραπεί σε κόμικ, με τους σκιτσογράφους Σπύρο Δερβενιώτη και Θανάση Πέτρου να παραχωρούν συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θεοδοσίου, το μεσημέρι της Κυριακής στον Alpha.
Στη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκαν και στην περίοδο που ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του ελληνικού κινηματογράφου έχασε το σπίτι του, καθώς και στην τελειομανία που τον χαρακτήριζε στην καλλιτεχνική του πορεία.
Ο Σπύρος Δερβενιώτης τόνισε πως «πολλά από όσα ανακαλύψαμε ήταν πραγματικά έκπληξη, κάποιες φορές ευχάριστη και κάποιες άλλες δυσάρεστη. Δυσάρεστες ήταν οι στιγμές που υπέφερε σαν άνθρωπος, και αυτό συνέβη τόσο πριν όσο και μετά τη διάσημη καριέρα του. Ιδιαίτερα πριν γίνει γνωστός, υπήρξε μια έντονη κατάσταση, καθώς ο εμφύλιος και η κατοχή βάρυναν πολύ τη ζωή του Βέγγου».
«Μετά, η πρόκληση ήταν να μετατρέψει το όραμά του σε ταινία. Δηλαδή, να αποτυπώσει την ιδέα που είχε στο μυαλό του με τη τελειομανία που τον διακατείχε, γεγονός που τον οδήγησε σε πολλές οικονομικές καταστροφές. Όταν γυρίζεις μια σκηνή 30 ή 40 φορές για να την πετύχεις, καταστρέφεις πολύ φιλμ, το οποίο έχει κόστος. Αυτό τελικά αποδείχθηκε τροχοπέδη και αύξησε το μπάτζετ των ταινιών του. Προτού ξεκινήσει η παραγωγή, είχε προπωλήσει τα δικαιώματα, επομένως ήταν βέβαιο ότι η ταινία θα κατέγραφε ζημίες. Γι’ αυτό το λόγο, το 1970, κατέληξε να φαλιδεί και να χάσει το σπίτι του», προσέθεσε ο Θανάσης Πέτρου στην κάμερα της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.