AD

Υψηλές θερμοκρασίες, ατμοσφαιρική ξηρασία, αύξηση της ευφλεκτότητας και δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες έως και αύριο

Υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ατμοσφαιρικής ξηρασίας θα επικρατήσουν στην χώρα έως και την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, σύμφωνα με την πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της Μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη, 8-9 Ιουλίου 2025 θα σημειωθεί σημαντική αύξηση της ευφλεκτότητας με τη νεκρή βλάστηση να ευνοεί την έναρξη και γρήγορη διάδοση της φωτιάς ακόμα και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, όπως επισημαίνει η ομάδα FLAME.

Σε ηπειρωτικές περιοχές θα υπάρχει κατά τόπους μέτριος κίνδυνος για πυροεπαγωγικές πυρκαγιές, ενώ την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025 οι ισχυροί βορειοδυτικοί/δυτικοί άνεμοι πιθανώς να καταστήσουν τον πυρομετεωρολογικό κίνδυνο ακραίο σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο.

Σύμφωνα την ομάδα FLAME, από την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 οι υψηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ατμοσφαιρικής ξηρασίας θα υποχωρήσουν, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά ( καιρός τύπου Hot-Dry-Windy).

Πυρομετεωρολογικός κίνδυνος

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πυρομετεωρολογικό κίνδυνο, όπως αναφέρει η ομάδα FLAME έως την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2025, αναμένεται σημαντική αύξηση της ευφλεκτότητας της βλάστησης σε μεγάλο τμήμα της χώρας και επικράτηση δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, έως και αύριο Τρίτη 8 Ιουλίου 2025, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι κατά τόπους αρκετά ευνοϊκές για πυροεπαγωγικές πυρκαγιές, κυρίως σε τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κ. Μακεδονίας και του Έβρου.

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, η σημαντική ενίσχυση των βορειοδυτικών/δυτικών ανέμων αναμένεται να οδηγήσει σε ακραίο πυρομετεωρολογικό κίνδυνο σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο. Από την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, η ενίσχυση των βόρειων ανέμων πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα οδηγήσει σε κατά τόπους επικράτηση καιρού τύπου Hot-Dry-Windy.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ευρωμπάσκετ 2025: Μάχη πρωτιάς με την Ισπανία για την Εθνική – Ζωντανά αύριο Πέμπτη 4/9 στις 21.30

Χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, η Εθνική μπάσκετ των ανδρών ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ από τη Βοσνία, με 80-77. Την Πέμπτη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Ημέρα Αναταραχής» στο Ισραήλ με μαζικές διαδηλώσεις για απελευθέρωση ομήρων και ειρήνη

«Ημέρα Αναταραχής» η σημερινή (3/9) στο Ισραήλ, με διαδηλωτές να ανεβαίνουν στη στέγη του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Ιερουσαλήμ και να ζητούν τον τερματισμό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παρέλαση – μήνυμα στο Πεκίνο: Η Κίνα επιδεικνύει τη στρατιωτική υποστήριξη της νέας παγκόσμιας τάξης που ευαγγελίζεται

Η τεράστια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Πεκίνου σήμερα Τετάρτη (3/8) κατά την επέτειο των 80 ετών από την ήττα της Ιαπωνίας και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων στην εγκληματική οργάνωση της Κρήτης

Με εντολή του Προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΛΑΣ: Θα συνεχιστεί η έρευνα για τα «κόκκινα» ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλα τα αποτελέσματα στη Δικαιοσύνη

Στα «κόκκινα» ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ  μιλώντας στο ΕΡΤΝews, στην εκπομπή News Room και το δημοσιογράφο Γ. Σιαδήμα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >