AD

Μείωση 31,6% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Μάιο

Μείωση 31,6% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Μάιο φέτος, καθώς η μείωση της αξίας των εισαγωγών ήταν πολλαπλάσια της μείωσης της αξίας των εξαγωγών.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτουν τα εξής:

Η συνολική αξία των εισαγωγών τον Μάιο 2025 ανήλθε στο ποσό των 6.469,2 εκατ. ευρώ έναντι 7.581,4 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2024, παρουσιάζοντας μείωση 14,7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή σημειώθηκε αύξηση κατά 372,8 εκατ. ευρώ ή 7,2%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία υπήρξε αύξηση κατά 343,8 εκατ. ευρώ ή 6,7%).

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 4.177,4 εκατ. ευρώ έναντι 4.231,4 εκατ. ευρώ τον Μάιο 2024, παρουσιάζοντας μείωση 1,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσιάστηκε αύξηση κατά 268,4 εκατ. ευρώ ή 9,1%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία υπήρξε αύξηση κατά 274,0 εκατ. ευρώ ή 9,3%).

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 2.291,8 εκατ. ευρώ έναντι 3.350,0 εκατ. ευρώ τον Μάιο 2024, παρουσιάζοντας μείωση 31,6% (χωρίς τα πετρελαιοειδή σημειώθηκε αύξηση κατά 104,4 εκατ. ευρώ ή 4,7%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε αύξηση κατά 69,8 εκατ. ευρώ ή 3,2%).

Το α’ 5μηνο, η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στο ποσό των 33.563,8 εκατ. ευρώ έναντι 35.460,6 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2024, παρουσιάζοντας μείωση 5,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή υπήρξε αύξηση κατά 887,7 εκατ. ευρώ ή 3,4%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε αύξηση κατά 813,1 εκατ. ευρώ ή 3,1%).

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 20.157,0 εκατ. ευρώ έναντι 21.058,8 εκατ. ευρώ το α’ 5μηνο του 2024, παρουσιάζοντας μείωση 4,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσιάστηκε αύξηση κατά 856,7 εκατ. ευρώ ή 5,8%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε αύξηση κατά 871,5 εκατ. ευρώ ή 5,9%).

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 13.406,8 εκατ. ευρώ έναντι 14.401,8 εκατ. ευρώ το α’ 5μηνο του 2024, παρουσιάζοντας μείωση 6,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή υπήρξε αύξηση κατά 31,0 εκατ. ευρώ ή 0,3%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε μείωση κατά 58,4 εκατ. ευρώ ή 0,5%).

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Μουρτζούκου προετοιμάζεται για την απολογία της την Κυριακή – Ερευνάται και η υπόθεση του Παναγιωτάκη

Στον τελευταίο υπό διερεύνηση ύποπτο θάνατο του τελευταίου βρέφους, του Παναγιωτάκη, έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές, προσπαθώντας να αποσπάσουν στοιχεία ή ακόμη μία ομολογία από την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στη Λάρισα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα αιτήματα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας προγραμματίζουν για  την προσεχή Δευτέρα οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Σε σχετική ανακοίνωση,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Λιβάνης: «Μου έχουν κλείσει μικρόφωνο, υπήρχε ένας ανταγωνισμός λίγο αθέμιτος»

Ο Γιώργος Λιβάνης μίλησε ανοιχτά στο περιοδικό «Λοιπόν» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδωρου. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε τις επαγγελματικές δυσκολίες και το τοξικό περιβάλλον που βίωσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτογενές πλεόνασμα-ρεκόρ: Σχεδιάζεται το πακέτο της ΔΕΘ με μειώσεις φόρων στη μεσαία τάξη, στεγαστικό, ευάλωτους

Με τετραπλάσιους ρυθμούς από τον αρχικό στόχο τρέχει το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού ενισχύοντας τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι και εφέτος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Γαλλία ξεκινά ποινική έρευνα για το Χ του Μασκ για παραποίηση αλγορίθμου

Οι Γάλλοι εισαγγελείς άνοιξαν ποινική έρευνα κατά της πλατφόρμας X με κατηγορίες ότι η εταιρεία, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, χειραγώγησε τους αλγορίθμους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >