AD

ΗΠΑ: Έξι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τιμωρήθηκαν πειθαρχικά για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Έξι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που βρίσκονταν στην προεκλογική συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου 2024 στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας, όταν ένοπλος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Οι διοικητικές κυρώσεις αφορούν αναστολή άσκησης καθηκόντων από 10 μέχρι 42 ημέρες.

Η Μυστική Υπηρεσία δεν δημοσιοποίησε τα στοιχείων των έξι πρακτόρων της.

Ο ένοπλος πυροβόλησε τον Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που εκφωνούσε ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας, τραυματίζοντάς τον στο δεξί αυτί. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ταράτσα γειτονικού κτηρίου με ορατότητα στον χώρο της ομιλίας του Τραμπ.

Ένας παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση βρήκε τον θάνατο και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου, ο οποίος σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.

Η Μυστική Υπηρεσία βρέθηκε στο στόχαστρο ερευνών και η επικεφαλής της παραιτήθηκε.

Σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το Σάββατο, ο Τραμπ είπε πως η Μυστική Υπηρεσία έσφαλε που δεν τοποθέτησε πράκτορα στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτηρίου και δεν συμπεριέλαβε την τοπική αστυνομία στο δίκτυο επικοινωνιών. «Έγιναν λοιπόν λάθη. Και αυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη νύφη του, Λάρα Τραμπ, στο Fox News.

Ο σημερινός διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, ο Σον Κούραν, ήταν ένας από τους πράκτορες που σχημάτισαν ανθρώπινη ασπίδα γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Η υπηρεσία έχει λάβει πολλά μέτρα για να διασφαλίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον», σχολίασε.

Δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, ένοπλος εντοπίστηκε κρυμμένος κοντά σε γήπεδο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα και συνελήφθη κατηγορούμενος πως σχεδίαζε να δολοφονήσει τον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κατερίνα Στικούδη: «Ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και χαίρομαι που άνθρωποί μου με αγαπούν για αυτό που είμαι»

Η Κατερίνα Στικούδη έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη. Η γνωστή τραγουδίστρια απάντησε για την κριτική, αλλά και τα κακεντρεχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέο πλαίσιο για τον Συνήγορο του Καταναλωτή: Δημιουργείται Ανεξάρτητη Αρχή – Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

Στη διενέργεια μελέτης προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης για την διαμόρφωση της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή που προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τηλεθέαση: Σκληρή μάχη στο φινάλε της εβδομάδας για Καραβάτου και Κωνσταντάρα – Μαλέσκου

Σκληρή μάχη για την πρωτιά στην τηλεθέαση έδωσαν την Παρασκευή 11 Ιουλίου οι εκπομπές «Καλοκαίρι Παρέα» και «Καλοκαιρινό Ραντεβού». Η Κατερίνα Καραβάτου από τη μία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εύη Φραγκάκη: Το συγκινητικό αντίο στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Action 24

Μετά από δυόμισι χρόνια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Action 24, η Εύη Φραγκάκη έλυσε τη συνεργασία της, αποχαιρετώντας τους τηλεθεατές με ιδιαίτερη και φορτισμένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για απόπειρα ανθρωποκτονίας συναδέλφου του – Τον παρέσυρε με το λεωφορείο

Οδηγός λεωφορείου συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συναδέλφου του, τον οποίο τραυμάτισε με το λεωφορείο μετά από λογομαχία. Πρόκειται για έναν 58χρονο, ο οποίος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >