AD

Air India: Οι διακόπτες καυσίμου έσβησαν λίγο μετά την απογείωση αναφέρει η προκαταρκτική έκθεση

Μια προκαταρκτική έκθεση των Ινδών ερευνητών αεροπορικών ατυχημάτων ανέφερε ότι η μοιραία συντριβή της Air India που στοίχισε τη ζωή σε 260 ανθρώπους στο Αχμενταμπάντ τον περασμένο μήνα έδειξε ότι οι διακόπτες καυσίμων των κινητήρων του αεροπλάνου διακόπηκαν λίγο μετά την απογείωση.

Οι διακόπτες παροχής καυσίμου των δύο κινητήρων μετακινήθηκαν από τη θέση λειτουργίας (RUN) στη θέση διακοπής (CUTOFF) ο ένας μετά τον άλλον, μέσα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι στροφές των κινητήρων να μειωθούν απότομα, αφού έπαψαν να τροφοδοτούνται με καύσιμο.

Στη συνέχεια επικράτησε σύγχυση στο πιλοτήριο. Στην ηχογράφηση της φωνής, ο ένας από τους πιλότους ακούγεται να ρωτάει τον άλλον γιατί «κόπηκε». Ο άλλος πιλότος απαντά ότι δεν το έκανε.

Η 15σέλιδη έκθεση δεν προσδιορίζει ποια σχόλια έγιναν από τον κυβερνήτη της πτήσης και ποια από τον πρώτο αξιωματικό. Ένας από τους πιλότους έκανε μια κλήση «mayday, mayday, mayday» λίγο πριν από τη συντριβή.

Η προκαταρκτική έκθεση δεν δίνει κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι διακόπτες. Ένας από τους κινητήρες μπόρεσε να επανεκκινήσει, αλλά δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την επιβράδυνση του αεροπλάνου, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: Reuters, Skynews, BBC

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πολωνία: Iπτάμενο αντικείμενο έπεσε κοντά σε χωριό στην ανατολική Πολωνία

Ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, που πιθανότατα ήταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έπεσε κοντά στο χωριό Μαϊντάν-Ζίλετς της ανατολικής Πολωνίας, μετέδωσε ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός RMF FM.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρία Κωνσταντάκη: «Με φοβίζει πολύ το γεγονός ότι αντικαθιστούμε τα πάντα με την τεχνητή νοημοσύνη»

“Έχω πολλές δεύτερες σκέψεις για όλο αυτό και δεν έχω κατεβάσει καν τη εφαρμογή ChatGPT” ομολογεί η Μαρία Κωνσταντάκη. Η Μαρία Κωνσταντάκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νιγηρία: Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 55 ανθρώπους στα σύνορα με το Καμερούν

Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 55 ανθρώπους στη βορειοανατολική Νιγηρία, σε επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν σήμερα ένας εργαζόμενος σε μη κυβερνητική οργάνωση και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Διαδήλωση στην Ουάσινγκτον με αίτημα την απόσυρση της Εθνοφρουράς

Πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Ουάσινγκτον έκαναν σήμερα πορεία ζητώντας να αποσυρθεί η Εθνοφρουρά που κατόπιν απόφασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περιπολεί στους δρόμους της ομοσπονδιακής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κίνα: «Προβληματικό» το πέρασμα πολεμικών πλοίων του Καναδά και της Αυστραλίας από το στενό της Ταϊβάν

Το πέρασμα πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας και του Καναδά από το στενό της Ταϊβάν, κατήγγειλε το Σάββατο (6/9) η Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους κάτω των 25 ετών και μείωση φορολογικών συντελεστών κατά 2 μονάδες για όλους

«Δεν θα δώσω υποσχέσεις, ούτε και χρήματα που δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν θα το κάνω. Είμαι για να μιλήσω για συμμετοχική ανάπτυξη. Αυτά έλεγα από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >