AD

WWF Ελλάς: Η κατανάλωση των ψαριών που έχουν «εισβάλλει» στις θάλασσές μας αποκαθιστά την ισορροπία στο θαλάσσιο περιβάλλον

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδέει τις εξελίξεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, με την τροφική αλυσίδα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στην Κύθνο. Το θέμα της είναι οι τρόποι μαγειρέματος των «νέων» ψαριών που έχουν «εισβάλλει» και κολυμπούν στις θάλασσές μας, αλλά και η επίπτωση που θα έχει η κατανάλωσή τους και η ένταξή τους στις διατροφικές μας επιλογές, στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Πρόκειται για διοργάνωση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) και την παρουσίαση θα κάνουν «ο σεφ Γιώργος Τσούλης / Giorgos Tsoulis, με εύκολες και νόστιμες συνταγές και η βιολόγος Γιώτα Σωτηροπούλου με πρωτότυπες παρασκευές ξενικών».

Όπως αναφέρει το WWF Greece: «Τα ξενικά είδη, τα ψάρια δηλαδή εκείνα και οι θαλάσσιοι οργανισμοί που έχουν εισβάλει εδώ και δεκαετίες στη Μεσόγειο λόγω της κλιματικής κρίσης και της ανόδου της θερμοκρασίας της θάλασσας, αποτελούν μια μεγάλη απειλή, καθώς φέρνουν ανισορροπία στο θαλάσσιο περιβάλλον, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο οικοσύστημα και λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα αυτόχθονα είδη περιορίζοντας τον διαθέσιμο χώρο και τη διαθέσιμη τροφή για εκείνα. Ως εκ τούτου μιλάμε για μια πραγματική απειλή για τις θάλασσές μας και τη ζωή που φιλοξενούν.

Μεταξύ λοιπόν των προσεγγίσεων που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει προκρίνει για αυτήν την απειλή, είναι και η ανάδειξη του γεγονότος ότι αυτά τα ψάρια – για όσους επιλέγουν να καταναλώσουν ψαρικά – μπορούν να είναι το ίδιο θρεπτικά και αξιοποιήσιμα όπως και όλα τα υπόλοιπα γνωστά είδη.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Ότι η αλιεία μπορεί να συμπεριλαμβάνει και αυτά τα είδη στην στόχευσή της και έτσι να βοηθήσει από πλευράς της στην αποκατάσταση της επιθυμητής οικολογικής ισορροπίας.

Αυτό δεν σημαίνει προώθηση της ψαροφαγίας αλλά των υπεύθυνων επιλογών όλων, όποιες και αν είναι αυτές».

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γαλλία: Απέρριψε η Εθνοσυνέλευση την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί

Με 271 ψήφους υπέρ και κατώφλι τους 289, η πρόταση της Ανυπότακτης Γαλλίας απορρίφθηκε. Πρώτη δοκιμασία για τη νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση υπό τον Σεμπαστιάν Λεκορνί. Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το πανεπιστήμιο Μπράουν αρνήθηκε να προσυπογράψει τη «συμφωνία» που προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ

Η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μπράουν Κριστίνα Πάξον δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι αρνήθηκε να υπογράψει το πανεπιστήμιό της ένα μνημόνιο της κυβέρνησης Τραμπ, κάνοντας το φημισμένο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ό. Τσάπαλο για σχολάζουσες κληρονομιές: Σε 15 μήνες το πολύ η εκκαθάριση αντί για 10 έτη που χρειαζόμασταν μέχρι τώρα (audio)

Στο θέμα των σχολαζουσών κληρονομιών, ένα ζήτημα υπαρκτό εδώ και πολλές δεκαετίες, τι αλλάζει και πώς θα αξιοποιήσει το Δημόσιο χιλιάδες ακίνητα, εξήγησε αναλυτικά ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Πηλιχού: «Με χαρά θα συμμετείχα σε ένα reunion του Ευτυχισμένοι Μαζί»

Η Ιωάννα Πηλιχού έκανε πρόσφατα δηλώσεις στην τηλεόραση, με αφορμή την παρουσία της σε θεατρική πρεμιέρα, και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός reunion της αγαπημένης σειράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δ. Παπαστεργίου: Πού και πότε θα τοποθετηθούν κάμερες

Για την τοποθέτηση των καμερών στους δρόμους μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή NEWSROOM του ΕΡΤnews, ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι οι έξυπνες νέες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >