AD

Με Υδροπλάνο από τον Βόλο σε 18 Λεπτά στη Σκόπελο – Μια νέα εποχή ξεκινά

Μια νέα σελίδα στις θαλάσσιες αερομεταφορές γράφεται από το λιμάνι του Βόλου, που εξελίσσεται σε κεντρικό κόμβο για τη σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις Σποράδες, τη Σκύρο και νησιά του Νοτίου Αιγαίου μέσω υδροπλάνων.

Η πρώτη επιτυχημένη προσθαλάσσωση της Hellenic Seaplanes στον Βόλο σηματοδότησε την έναρξη μιας φιλόδοξης προσπάθειας με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική για την περιοχή. Τα υδροπλάνα επαναφέρουν τη θαλάσσια αεροπορική σύνδεση και εντάσσουν τον Βόλο στον χάρτη ενός πρωτοποριακού δικτύου που στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα.

Σημαντικά δρομολόγια από και προς Βόλο

Η δυναμική του εγχειρήματος αποτυπώνεται στα πρώτα δρομολόγια. Από το λιμάνι του Βόλου, το υδροπλάνο φτάνει στη Σκύρο σε μόλις 25 λεπτά, με κόστος 85 ευρώ, ενώ η πτήση προς Σκόπελο διαρκεί 18 λεπτά, με τιμή 70 ευρώ.

Η εξοικονόμηση χρόνου είναι εντυπωσιακή: σε 20-25 λεπτά, οι επιβάτες βρίσκονται σε νησιά που με πλοίο χρειάζονται αρκετές ώρες και μετακινήσεις σε δεύτερα λιμάνια.

«Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και σημαντικά εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσουμε, φέραμε ξανά το υδροπλάνο στον Βόλο – μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει πριν από 15 χρόνια με στόχο τη σύνδεση των Σποράδων και του Αιγαίου με την πόλη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Χαραλάμπους.

Το υδροπλάνο, σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά, είναι το ασφαλέστερο αεροπορικό μέσο, ενώ η ευελιξία του είναι μοναδική: μπορεί να προσθαλασσωθεί σε λίμνες και θάλασσες, να χρησιμοποιήσει αεροδρόμια και να εξυπηρετήσει περιοχές χωρίς χερσαίες υποδομές.

Ένα νέο τουριστικό και μεταφορικό προϊόν

Τα υδροπλάνα συνδυάζουν ταχύτητα, αξιοπιστία και βιωσιμότητα, προσφέροντας ένα νέο μέσο μετακίνησης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον τουρισμό και την καθημερινότητα των νησιωτών. Τα εισιτήρια διατηρούνται σε ανταγωνιστικά επίπεδα, με τιμές από 70 έως 85 ευρώ σε πολλές διαδρομές.

Ο Βόλος, με τον στρατηγικό του ρόλο στο μέσον του ηπειρωτικού κορμού και την εγγύτητά του στις Σποράδες, φαίνεται να αναδεικνύεται σε κρίσιμο σταθμό της νέας εποχής των υδροπλάνων, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τον τουρισμό, τη διασύνδεση και την τοπική οικονομία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Την σκότωσε με αυτοσχέδιο βρόγχο από νάιλον σακούλα – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα μία 59χρονη γυναίκα και δράστη τον 50χρονο αδερφό της στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητεί από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που αναχωρούν την Κυριακή

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι οι μισές πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να αναχωρήσουν αύριο Κυριακή θα πρέπει να ακυρωθούν λόγω της συνεχιζόμενης αναστάτωσης μετά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Pop & Rock ρυθμοί στην Αγία Παρασκευή με τη Φιλαρμονική και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Μια μοναδική μουσική βραδιά υπόσχεται η Δημοτική Φιλαρμονική Αγίας Παρασκευής, που ενώνει τις δυνάμεις της με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου για μια συναυλία γεμάτη ενέργεια, ρυθμό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μυτιλήνη: Απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους – Οδηγίες από την αστυνομία

Περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους καταγράφονται το τελευταίο διάστημα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης. Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επιβάτες κατέβηκαν από συρμό του ΗΣΑΠ λόγω έντονης μυρωδιάς – Βρέθηκε πλαστική σακούλα στον κινητήρα

Το απόγευμα του Σαββάτου, έντονη ανησυχία επικράτησε μεταξύ των επιβατών της Γραμμής 1 του Μετρό με κατεύθυνση τον Πειραιά, όταν στον σταθμό Μοναστηράκι λόγω έντονης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα: «Με τα πόδια εγκαταλείπουν τη Γάζα οι Παλαιστίνιοι – Δεν έχουν άλλη επιλογή»

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της ευρείας χερσαίας επιχείρησης ισοπέδωσης, με κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών». Πηγές από νοσοκομεία αναφέρουν ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >