AD

Κολωνάκι: Εκτός κινδύνου οι 11 τραυματίες – Σε σταθερή κατάσταση 46χρονος στη ΜΕΘ

Στιγμές τρόμου έζησαν χθες το βράδυ, οι θαμώνες ενός εστιατορίου, στην καρδιά του Κολωνακίου, που είδαν ένα πολυτελές όχημα -χωρίς οδηγό- να κινείται με την όπισθεν και να πέφτει με φόρα πάνω στα τραπέζια που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, όπως καταγράφεται σε βίντεο-ντοκουμέντο. Όπως αποδείχθηκε, ο συνεργάτης κοντινού μπαρ που είχε αναλάβει να παρκάρει το SUV, δεν το ασφάλισε επαρκώς, με αποτέλεσμα αυτό να κυλήσει στην κατηφόρα.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, 11 τραυματίες διακομίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ σε ελεγχόμενη κατάσταση. Από αυτούς οι 6 παρέμειναν για νοσηλεία και οι άλλοι 5 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, εξετάστηκαν και στη συνέχεια κρίθηκε ότι μπορούν να αποχωρήσουν.

Από τους έξι που νοσηλεύονται, ο ένας βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για έναν άνδρα 46 ετών με πολλαπλά κατάγματα ο οποίος μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους τραυματίες:

  • Μια γυναίκα 44 ετών εισήχθη στην Πανεπιστημιακή κλινική λόγω θλαστικών τραυμάτων.
  • Μια 47χρονη εισήχθη στην Α’ Χειρουργική για αιμοδυναμική παρακολούθηση.
  • Μια γυναίκα 31 ετών εισήχθη στην Πανεπιστημιακή κλινική με κάταγμα σφυρού και ρήξη τετρακέφαλου.
  • Μια γυναίκα 48 ετών εισήχθη στην Α’ Χειρουργική για ρήξη σπλήνας και χρειάστηκε να χειρουργηθεί.
  • Και ένας άνδρας 25 ετών εισήχθη στην Πανεπιστημιακή κλινική με θλαστικά τραύματα.
  • Όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου σε σταθερή κατάσταση.

Βίντεο ντοκουμέντο από την πορεία του SUV

Το βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει το συμβάν που «σαν από θαύμα δεν προκάλεσε απώλειες». Ο 35χρονος συνεργάτης του καταστήματος που παρέλαβε τα κλειδιά από τον ιδιοκτήτη για να παρκάρει καλύτερα το όχημα, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος. Δεν έβαλε το λεβιέ των ταχυτήτων στη θέση πάρκινγκ, ούτε πάτησε  το ποδόφρενο. Έτσι, το όχημα δεν ασφαλίστηκε και κύλισε στην κατηφόρα, αμέσως μόλις ο 35χρονος κατέβηκε από αυτό. Ο ίδιος προσπάθησε να το σταματήσει με τα χέρια, αλλά ήταν αδύνατον.

Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο καταστήματος εστίασης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Κολωνάκι. «Θα ήμασταν νεκροί», δήλωναν νωρίτερα και τραυματίες.

Τι ισχυρίστηκε ο 35χρονος παρκαδόρος

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο 35χρονος, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου -πού είχε πάει στο εστιατόριο- πάρκαρε το όχημά του σε θέση κατοίκου της περιοχής και άφησε τα κλειδιά στο κατάστημα, προκειμένου, όταν άδειαζε μια άλλη θέση να το μετακινήσουν από το σημείο, ώστε να μην εμποδίζει.

Πράγματι, μετά από λίγη ώρα ο 35χρονος το μετακίνησε στην οδό Λουκιανού, αλλά δεν το ασφάλισε επαρκώς, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αρχίσει να κυλάει στον κατηφορικό δρόμο.

Ο 35χρονος έντρομος προσπάθησε να σταματήσει με τα χέρια απ’ έξω το SUV, αλλά ήταν αδύνατο να συγκρατήσει το βαρύ όχημα, το οποίο πέρασε κάθετα την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, έριξε ένα δένδρο και «σάρωσε» τα τραπέζια του εστιατορίου με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους πελάτες του καταστήματος.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Καιρός: Από το κύμα ζέστης, στο κύμα καύσωνα και ενδιάμεσα… καταιγίδες

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή κυμαίνονται σήμερα οι θερμοκρασίες στη χώρα. Από αύριο Πέμπτη εξασθενούν οι βοριάδες που έδιναν μια ανάσα δροσιάς. Σήμερα αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μεγάλη πυρκαγιά στη ΒΔ Τουρκία – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών

Στην Τουρκία εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σάρκιοϊ της Ραιδεστού. Εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή. Χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν γίνει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επιστρέφει το 2ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας

Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το ολοκαίνουργιο «Φεστιβάλ Ακροναυπλίας» του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θοδωρή Γκόνη. Ένα πολιτιστικό γεγονός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάκης Λαζόπουλος: «Σεβαστείτε τις προσωπικές μας στιγμές» – Η ανακοίνωση για το γάμο της κόρης του

Την κόρη του, Μαριέλλη, πάντρεψε το προηγούμενο Σάββατο στην Πάρο ο Λάκης Λαζόπουλος και ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, με τους καλεσμένους του ζευγαριού να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων ο διορισμός της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Επόμενο βήμα η ψηφοφορία στην Γερουσία

Το πρώτο στάδιο στη διαδικασία της επικύρωσης του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, καθώς η υποψηφιότητα της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >