AD

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Κρήτης – Στόχος η σταδιακή μεταφορά των μεταναστών σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Κρήτης από τους μετανάστες, καθώς καθημερινά είναι τα δρομολόγια των πλοίων, που φτάνουν στον Πειραιά, μεταφέροντας τους από το νησί.

Το πρωί της Κυριακής έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά 104 άτομα από τα Χανιά και 95 από το Ηράκλειο. Καθημερινά από το νησί θα αναχωρούν 100 άτομα, σε μία προσπάθεια μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή τους σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνου, σημείωσε ότι «η φέρουσα ικανότητα του νησιού είναι ήδη εξαντλημένη και η επίθεση που δέχεται είναι δυσανάλογη με οποιαδήποτε δομή και αν πούμε ότι θα κάνουμε».

Στη Κιτρένωση στο Λατζιμά Ρεθύμνου παραμένουν 179 μετανάστες από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές και το Σουδάν, για τους οποίος δεν υπάρχει σχεδιασμός πότε θα φύγουν από την Κρήτη.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ανέφερε ότι «εξακολουθούμε και λέμε σαν Περιφέρεια και σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν γυρίζουμε την πλάτη στο πρόβλημα».

Μετανάστες αρνήθηκαν να φάνε σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά, τουλάχιστον 250 μετανάστες, ως αντίδραση, αρνήθηκαν να φάνε, επειδή δεν τηρήθηκε η σειρά που έχει οριστεί για τις αναχωρήσεις από την Κρήτη.

Αρνητική εξέλιξη για τους κατοίκους, τους φορείς αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες, χαρακτήρισε τη μεταναστευτική πίεση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, κατά την επίσκεψή του στο Ρέθυμνο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών στις ανάγκες των φορέων και στις διεκδικήσεις και στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μας. Αλλά είναι κατά της πολιτικής του κ. Πλεύρη και του κ. Μητσοτάκη που άφησε αθωράκιστη και απροετοίμαστη την Κρήτη και τη χώρα», ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τοποθέτηση στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Με απόφαση (11η/09-09-2025) του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) τοποθετήθηκαν: α. Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής ως Διοικητής ΑΣΔΕΝ. β. Ο Υποστράτηγος Αντώνιος Θεοδοσιάδης ως Διοικητής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Δημογλίδου για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε και τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν

«Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε και τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου αναφερόμενη στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Πολωνία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ για την εισβολή ρωσικών drone – 19 φορές παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος της

Η Πολωνία ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, με τον Ντόναλντ Τουσκ να ανακοινώνει ότι υπήρξαν συνολικά 19 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκαριστικό βίντεο: Τα τελευταία δευτερόλεπτα προτού η Ιρίνα ξεψυχήσει – Βλέπει τον δολοφόνο της με βλέμμα γεμάτο τρόμο

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σάρλοτ και στην ουκρανική διασπορά το εξαιρετικής σκληρότητας έγκλημα που εκτυλίχθηκε σε βαγόνι τρένου με θύμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >