AD

Σημαντική διασπορά καπνού από τις πυρκαγιές στην Τουρκία και στη χώρα μας – Ορατός τις κάμερες στην Πεντέλη

Με εντυπωσιακό τρόπο αποτυπώνεται σε δορυφορική φωτογραφία η σημαντική διασπορά καπνού από τις φωτιές στην Τουρκία και είναι ορατός μέχρι και από τις κάμερες της Πεντέλης. Φαίνεται η πορεία της τιμής του καπνού από τη φωτιά στα Δαρδανέλια μέχρι την Αττική, ακόμα και λίγο πιο νότια. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έδωσε ο παρατηρητής μειωμένη ορατότητα λόγω ακριβώς αυτού του καπνού.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Στη χώρα μας, ζεστή θα είναι η αυριανή ημέρα. Θα τσιμπήσει λίγο το θερμόμετρο αύριο, κανένα βαθμό πάνω θα είμαστε. Είναι μια ήπια μέρα, θα έλεγα η Πέμπτη σε σχετικά με τις επόμενες μέρες.

Την Πέμπτη λοιπόν περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας, θα εξασθενήσουν οι άνεμοι, δεν θα φυσάει καθόλου πλέον μόνο 4 5 μποφόρ και στα Κύθηρα 38 με 39 βαθμούς, η θερμοκρασία στις πιο μεγάλες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Παρασκευή υπάρχει μια διαφορά του καιρού γιατί περιμένουμε και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την Παρασκευή, το Σάββατο κάποιες μεμονωμένες μπόρες θα έχει και κάπου αλλού στα ανατολικά ηπειρωτικά μπορεί να βρέξει και στην Αθήνα για παράδειγμα, το Σάββατο.

Θα πέσει πάντως η θερμοκρασία, θα πάμε στους 36 βαθμούς, για παράδειγμα στην Αθήνα. Αυτά όμως μέχρι το Σάββατο, γιατί το σημαντικό είναι ότι από την Κυριακή και μετά θα ανέβει η θερμοκρασία. Από Δευτέρα θα ξεπεράσουμε τους 40 βαθμούς.

Δευτέρα με Πέμπτη, με τα σημερινά στοιχεία νομίζω μπορούμε να το πούμε από σήμερα, θα είναι ένα επεισόδιο καύσωνα, ένα επεισόδιο καύσωνα μέτριας και ισχυρής έντασης, με πιο ζεστές μέρες, Τρίτη και Τετάρτη.
Επειδή είμαστε μακριά ακόμα, είμαστε μια βδομάδα από την κορύφωση του καύσωνα, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη, αλλά με τα σημερινά στοιχεία αυτό φαίνεται.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τα τρία τέταρτα των Παλαιστίνιων κρατουμένων από τη Γάζα δεν είναι μαχητές, σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού

Μόνο ένας στους τέσσερις κρατούμενους από τη Γάζα αναγνωρίζεται ως μαχητής από τις ισραηλινές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία, με τους πολίτες να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στην Καστοριά – Ταυτοποιήθηκε 37χρονος ως ο δράστης

Μία ακόμη υπόθεση τηλεφωνικής απάτης εξιχνιάστηκε από τις τοπικές αρχές, φέρνοντας στο φως τη δράση ενός 37χρονου ημεδαπού. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνο το 54% των Ελλήνων οδηγών φορά ζώνη ασφαλείας – Αυξάνεται η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Η πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και νέους ηλικίας 5-29 ετών παραμένουν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα. Παράλληλα, η συνολική χρήση ζώνης ασφαλείας φτάνει μόλις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ανησυχία και οργή για την τύχη του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού της Κωνσταντινούπολης

Ο γραφικός σιδηροδρομικός σταθμός Χαϊνταρπασά βρίσκεται ακριβώς πάνω στις όχθες του Βόσπορου και εγκαινιάστηκε το 1908, στο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ως πύλη της Ευρώπης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τατιάνα Στεφανίδου: «Ήταν πολύ δύσκολο να βρω μια ζώνη που να μην πέφτει πάνω στον Νίκο»

«Παίζει ρόλο ότι είμαστε στην ίδια δουλειά. Ακόμα και στις διακοπές, όλη μέρα ακούγαμε ειδήσεις», δήλωσε η Τατιάνα Στεφανίδου. Σε μία σπάνια συνέντευξη προχώρησε η Τατιάνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >