AD

Συνελήφθησαν 2 μέλη συμμορίας που διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους λογιστές

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κρωπίας συνέλαβαν το απόγευμα της 11ης Ιουλίου έναν 28χρονο και έναν 26χρονο, που φέρονται να είναι μέλη συμμορίας που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους λογιστές, σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες απάτες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και προσποιούμενοι τους λογιστές, καλούσαν τηλεφωνικά ηλικιωμένα άτομα, πρωινές και απογευματινές ώρες, και με το πρόσχημα ότι δύνανται να εκτιμήσουν και να ασφαλίσουν τιμαλφή και χρήματα, έπειθαν τους ιδιοκτήτες να τους τα παραδώσουν.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις απάτης σε Καλύβια, Κορωπί, Ανάβυσσο, Ηλιούπολη, Παλαιά Φώκαια, Άλιμο και Γλυφάδα, ενώ το οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σιδερογροθιά, 6 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 4 ναρκωτικά δισκία, ενώ συνελήφθησαν ακόμα 2 άτομα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Πολιτικός σεισμός» στη Γαλλία μετά την πτώση της κυβέρνησης: Ποιες οι επόμενες κινήσεις Μπαϊρού, τι μελετά ο Μακρόν

Δεν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνοσυνέλευση η κυβέρνηση Μπαϊρού, βυθίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε νέα πολιτική κρίση. Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο 20χρονος που έκανε κόντρες με πολυτελές αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 20χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη μετά από επικίνδυνες κόντρες με το πολυτελές αυτοκίνητό του στο κέντρο της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάθος μετάγγιση αίματος: Σε μονάδα αυξημένης φροντίδας νοσηλεύεται ο 67χρονος ασθενής – Έλεγχος για τα πρωτόκολλα από το ΕΚΕΑ

Κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) πραγματοποιεί από χθες έλεγχο στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε λάθος μετάγγιση αίματος σε 67χρονο ασθενή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία: Αναισθησιολόγος δικάζεται για το φόνο 12 ασθενών και τη δηλητηρίαση άλλων 18, κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων

Κατά συρροή δολοφόνος ή λαμπρός γιατρός που κατηγορείται αδίκως; Ένας αναισθησιολόγος κατηγορείται για τη δηλητηρίαση 30 ασθενών, κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, που οδήγησε στον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών που συνέβησαν ταυτόχρονα κλήθηκε να αντιμετωπίσει χθες, Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >