AD

Μειώνεται η υποστήριξη στην πολιτική του Τραμπ για τη μετανάστευση, έξι μήνες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο

Έξι μήνες μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η σκληρή πολιτική που εφαρμόζει στο ζήτημα της μετανάστευσης ο ρεπουμπλικάνος έχει απολέσει την υποστήριξη της πλειονότητας των Αμερικανών, υπέδειξαν δυο δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες από αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN από το ινστιτούτο SSRS, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί πως με τις απελάσεις μεταναστών η κυβέρνηση Τραμπ το «παρατραβάει». Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες από προηγούμενη εκδοχή της κυλιόμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο.

Στην πλειονότητά τους –κατά το 57%– οι ερωτηθέντες τάχθηκαν εναντίον των σχεδίων δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων σε κέντρα κράτησης, ενώ το 26% τάχθηκε υπερ.

Άλλη έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS News, από το ινστιτούτο YouGov, υπέδειξε πως το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κατά προτεραιότητα μετανάστες που δεν είναι «επικίνδυνοι εγκληματίες», ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 47% μόλις τον περασμένο μήνα.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 49% εγκρίνει τα ριζοσπαστικά μέτρα για τη μετανάστευση που θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ, ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο και κατά 5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Όμως στις τάξεις των ψηφοφόρων των ρεπουμπλικάνων, η υποστήριξη των μαζικών απελάσεων είναι σχεδόν ομόφωνη (91%).

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγορεύσει την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης σε προτεραιότητα της δεύτερης θητείας του κι εφαρμόζει πολύ σκληρή γραμμή στο ζήτημα αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Εξάλλου εξέφρασε χθες Κυριακή μέσω Truth Social την ικανοποίησή του που «αναζωογόνησε μέσα σε έξι μήνες μια μεγάλη χώρα».

«Πριν από έναν χρόνο, η χώρα μας ήταν νεκρή, σχεδόν χωρίς καμιά ελπίδα πως θα ξαναγεννιόταν. Σήμερα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που χαίρει του μεγαλύτερου σεβασμού σε όλο τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων, πληκτρολογώντας τη λέξη «νεκρή» με κεφαλαία, κάτι που συνηθίζει για έμφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Καλαμάτα 56 διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες από ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στην Καλαμάτα οι πρώτοι 19 διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, με περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Μονεμβασιάς. Οι υπόλοιποι, που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι ΗΠΑ δεν θα βιαστούν να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες ενόψει της προθεσμίας του Αυγούστου

Η κυβέρνηση του Τραμπ ανησυχεί περισσότερο για την ποιότητα των εμπορικών συμφωνιών παρά για τη χρονική τους στιγμή, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (21/7) ο Αμερικανός υπουργός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλ. Σδούκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ απέβλεπε σε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου προέβη σε δήλωση σχετικά με την εμπλοκή στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Μια άλλη Θήβα»: Μετά από τα συνεχόμενα sold out η παράσταση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους

Η παράσταση- φαινόμενο, «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο,που αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό τόσο για τη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου όσο και για τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έλλη Κοκκίνου: Η δημόσια εξομολόγηση για τον γιο της – «Είμαι ένα θετικό πρότυπο για εκείνον με τη στάση και τον τρόπο ζωής μου»

«Δε θα έλεγα ότι έχω βάλει πίσω την προσωπική μου ζωή για τον Αλέξανδρο, αλλά βάζω και σε μένα όρια», λέει η Έλλη Κοκκίνου. Καλεσμένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε σχολείο

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, κυρίως μαθητές, έχουν χάσει τη ζωή τους, σήμερα Δευτέρα (21/7), από τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >