AD

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Καστοριά και Ευρυτανία, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές – Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Θεσπρωτία και Κιλκίς

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Καστοριά και Ευρυτανία, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές σε Θεσπρωτία και Κιλκίς, όπου δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα παρά μόνο κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις.

Βελτιωμένη παρέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας η εικόνα των πύρινων μετώπων σε Θεσπρωτία και Κιλκίς, όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις.

Καθοριστικό ρόλο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μανδρότοπο Θεσπρωτίας έπαιξαν οι εναέριες δυνάμεις, ωστόσο δυστυχώς, ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες χωρίς ευτυχώς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Καστοριά: Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά – Συνεχίζει να καίει πυκνό πευκοδάσος

Σε εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα και Φλατσάτα, στην Καστοριά. Η φωτιά συνέχισε δυστυχώς να κάει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε δύσβατο σημείο σε δάσος. Χθες, πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες κατάσβεσης από τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο τα οποία σταμάτησαν τις ρίψεις νερού μετά τη δύση του ηλίου.

Η φωτιά στην Καστοριά χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά δύσκολη», ωστόσο αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι οι κατοικημένες περιοχές δεν κινδυνεύουν, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν περιοριστεί σημαντικά. 

Οι επίγειες δυνάμεις δίνουν διαρκή μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Επιχειρούν επίσης δύο τμήματα της 8ης ΕΜΟΔΕ από την Κοζάνη, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες ενίσχυσης με πυροσβεστικά κλιμάκια από την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, την Καλαμπάκα και άλλους όμορους νομούς.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι κάτοικοι μετά το «112» που ήχησε το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ευρυτανία – Δεν κινδυνεύει οικισμός

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες το απόγευμα στην Δομνίστα Ευρυτανίας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, ενώ μέχρι και το «τελευταίο» φως του ήλιου επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ωστόσο, οι ρίψεις νερού ήταν ελάχιστες, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα. Το σημείο είναι εξαιρετικό δύσβατο και η συνδρομή των εναέριων μέσων θα χρειαστεί και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Αρχαία Ολυμπία, Πεδινή Ιωαννίνων και Νερόμυλο Μεσσηνίας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ταϊλάνδη: Φύλακας ζωολογικού κήπου σκοτώθηκε από λιοντάρια

Φύλακας ζωολογικού κήπου σκοτώθηκε από λιοντάρια στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων. Ο 58χρονος φύλακας εργαζόταν εδώ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός αναμένεται αίθριος με λίγες νεφώσεις στα δυτικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου

Σήμερα Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Ευανθίας μάρτυρος, Οσίου Ευφροσύνου του μαγείρου, Αγίας Θεοδώρας η εν Βαστα. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Ευανθία, Εύα, Ευάνθης, Ευφρόσυνος,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επίθεση Τραμπ στη ριζοσπαστική αριστερά μετά τη δολοφονία του Κερκ: «Μάρτυρας της αλήθειας – Θα τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήρε την Τετάρτη τον δολοφονηθέντα σύμμαχό του Τσάρλι Κερκ, αποκαλώντας τον «μάρτυρα της αλήθειας», ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στη «ριζοσπαστική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >