Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε σχέδιο συνεργασίας με την Ιορδανία για αεροπορική ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την απομάκρυνση παιδιών που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Το σχέδιο επιβεβαιώθηκε σε συνδιάλεξη με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Φρίντριχ Μερτς, καθώς εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση του πυρός και μακροχρόνια ειρήνη.
Όπως έγινε γνωστό ο Στάρμερ επικοινώνησε εκτάκτως με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς σήμερα, ενώ αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία για τον πληθυσμό της Γάζας που λιμοκτονεί.
Σε μια σύνοψη της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε πως οι ηγέτες συμφώνησαν ότι «θα ήταν ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί πως σοβαρά σχέδια εφαρμόζονται προκειμένου να μετατραπεί μια εκεχειρία, που είναι επειγόντως αναγκαία, σε διαρκή ειρήνη».
«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε πώς η Βρετανία θα προωθήσει σχέδια προκειμένου να εργαστεί με εταίρους όπως η Ιορδανία για να πραγματοποιήσει αεροπορικές ρίψεις βοήθειας και να απομακρύνει παιδιά που έχουν ανάγκη ιατρική φροντίδα», σύμφωνα με τα πρακτικά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ