AD

Φωτιά τώρα – Ενημέρωση Πυροσβεστικής: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Δροσοπηγή Αττικής – Το ίδιο δύσκολη αναμένεται και η Κυριακή

«Η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή Αττικής είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες», γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης στην τελευταία ενημέρωση (22:25).

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα πεδία των επιχειρήσεων στη Δροσοπηγή Αττικής, η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες.

Επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασικών κομάντος, 69 οχήματα, πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Διακομίστηκε τέσσερις πολίτες στα νοσοκομεία Αγία Όλγα και Ευαγγελισμός και ένας πυροσβέστης διακομίστηκε με εγκαύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στα Κύθηρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με δύο ομάδες δασών κομάντος, 22 οχήματα και εθελοντές.

Στην Πολυθέα Μεσσηνίας επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 5 ομάδες δασών κομάντος, 30 οχήματα και εθελοντές με την συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε ένας ηλικιωμένος με κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην περιοχή Τριάδα του Δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας, επιχειρούν 135 πυροσβέστες με έξι ομάδες δασών κομάντος, 38 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Συνολικά 6 πυροσβέστες, εκ των οποίων 2 με εγκαύματα και 4 με παθολογικά προβλήματα.

Στην περιοχή Τεμένη Χανίων επιχειρούν εκατόν δέκα πυροσβέστες με πέντε ομάδες δασών κομάντος και 32 οχήματα.

Μετά το αίτημα της χώρας μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αναμένουμε αύριο (27/7) δύο αεροσκάφη από Ιταλία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν αδιαλείπτως σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Απευθύνουμε έκκληση για την αποφυγή θερμών εργασιών αλλά και οποιωνδήποτε άλλων ενεργειών θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Το ίδιο δύσκολη αναμένεται και η αυριανή ημέρα».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ισραήλ: Νεκροί 5 ηγέτες της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πλήγματα – Ποιοι ήταν

Σε μια σημαντική κλιμάκωση, ο Λίβανος έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς φονικών επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες με στόχο εξέχοντες ηγέτες της Χεζμπολάχ. Επιχειρήσεις του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά στον αέρα: «Ήταν χυδαίο αυτό που έγινε» – «Εγώ ανατρίχιασα σαν μάνα όταν το διάβασα»

Η Φαίη Σκορδά και η ομάδα της εκπομπής “Buongiorno” προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, καθώς συζήτησαν το ζήτημα του μαθητή στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος αρχικά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Ανδρουλάκης: Επανακατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Την επίκαιρη ερώτησή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος επανακατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως σημειώνεται σε σχετική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φοροαπαλλαγή ενοικίων: Ποιοι ιδιοκτήτες κερδίζουν τριετή απαλλαγή φόρου – Όλες οι αλλαγές

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει την παράταση και διεύρυνση του μέτρου φοροαπαλλαγής ενοικίων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έως το 2026. Το νέο πλαίσιο προσφέρει ισχυρά κίνητρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δρυμιώτης για τις απουσίες από την κηδεία Σαββόπουλου: Το να είσαι Αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας

Σε μία συνέντευξη που πυροδότησε διαμάχες, ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης σχολίασε την απουσία εκπροσώπων της Αριστεράς από την κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλου.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >