AD

Στη φυλακή για 2,5 χρόνια ο άνδρας που παρενοχλούσε την Κέιτλιν Κλαρκ

Ένας άνδρας από το Τέξαςπου έστελνε παρενοχλητικά μηνύματα στη σούπερ σταρ του μπάσκετ, Κέιτλιν Κλαρκ, καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση.

Ο 55χρονος Μάικλ Λιούις συνελήφθη τον Ιανουάριο στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, μόλις ένα μίλι μακριά από το γήπεδο όπου παίζει η ομάδα της Κλαρκ, οι Indiana Fever. Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Λιούις έστειλε εκατοντάδες απειλητικά και σεξουαλικά μηνύματα στην Κλάρκ σε διάστημα ενός μήνα. Η ίδια δήλωσε στην αστυνομία ότι αναγκάστηκε να αλλάξει την εμφάνισή της σε δημόσιους χώρους λόγω του φόβου που της προκαλούσαν οι απειλές. Ο Λιούις αρνήθηκε ότι τα μηνύματα ήταν απειλητικά, λέγοντας ότι τα έγραφε «για τον ίδιο λόγο που όλοι γράφουν μηνύματα». Επίσης, δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε «μια φανταστική σχέση» με την Κλαρκ.

Κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης δικαστικής ακρόασης τη Δευτέρα, ο Λιούις είπε στον δικαστή ότι ήθελε η Κλαρκ να «είναι ασφαλής», με σκοπό να επισημάνει κενά στην ασφάλειά της και ισχυρίστηκε ότι «ποτέ δεν την απείλησε, ποτέ δεν σκέφτηκε να την απειλήσει». Ο δικαστής της υπόθεσης τον προειδοποίησε ότι οι δηλώσεις του θα μπορούσαν να παραβιάσουν τη συμφωνία του με τους εισαγγελείς.

Ο Λιούις αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως έξι ετών για παρενόχληση και καταδίωξη. Ο 55χρονος προχώρησε επίσης σε προφητείες για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με το WTHR-TV. «Θα καταλήξει να αποκηρύξει την παραδοχή ενοχής του», είπε ο δικαστής, διακόπτοντάς τον. «Πρέπει να καταλάβετε ότι, ως μέρος της συμφωνίας παραδοχής ενοχής, αναγνωρίζετε την ευθύνη σας».

Οι αρχές επαίνεσαν την Κλαρκ για το ότι εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις αναρτήσεις. «Ανεξάρτητα από το πόσο γνωστή είναι μια προσωπικότητα, αυτή η υπόθεση δείχνει ότι η διαδικτυακή παρενόχληση μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε πραγματικές απειλές σωματικής βίας», δήλωσε ο εισαγγελέας Ράιαν Μιρς. «Χρειάζεται πολύ θάρρος για να μιλήσουν οι γυναίκες σε τέτοιες περιπτώσεις, γι’ αυτό και πολλές δεν το κάνουν».

Ο Λιούις διατάχθηκε να μην έχει καμία επαφή με την Κλαρκ και να μην χρησιμοποιεί το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Του επιβλήθηκε επίσης να μείνει μακριά από όλους τους αγώνες των Fever.

Η Κλαρκ, 23 ετών, ήταν ήδη μια σημαντική αθλήτρια-διασημότητα όταν εντάχθηκε στην WNBA πέρυσι. Επιλέχθηκε ως πρώτη επιλογή από τις Fever και αργότερα ανακηρύχθηκε rookie της χρονιάς. Από την ένταξή της στην ομάδα, η Κλαρκ έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ της WNBA, συμπεριλαμβανομένων των ασίστ σε ένα μόνο παιχνίδι και σε μια σεζόν.

Πηγή: BBC

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μύκονος: Σύλληψη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Κατόπιν επισταμένων ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε συνεργασία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μετά τη δικαστική διαμάχη έχει στενέψει πάρα πολύ ο κύκλος μου»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με αφορμή την παράσταση «Vagina Hood» που σκηνοθετεί μίλησε στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λουκέτο σε 204 ΕΛ.ΤΑ: Διαμαρτυρίες πολιτών και αντιπαράθεση στη Βουλή – Πού κλείνουν καταστήματα

Διαμαρτυρίες προκαλεί η απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ να κλείσει 204 καταστήματα σε όλη τη χώρα, «στο πλαίσιο εξορθολογισμού και αναδιοργάνωσης του δικτύου των Ελληνικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Eurostat: Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο – Νέα επιτάχυνση στις τιμές των τροφίμων

Στο 1,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Συνέχισε την καθοδική του πορεία, στα τρόφιμα όμως καταγράφηκε νέα, ισχυρή, επιτάχυνση.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >