AD

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές και καταλογισμός προστίμων

Συνεχίζονται και τον τρέχοντα μήνα οι μαζικοί και σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε όλους τους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς, στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Θέρος».

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιβάλλουν πρόστιμα και λουκέτα δύο και πλέον ημερών, όπου διαπιστώνουν παραβάσεις, σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων.

H προσέγγιση των ελέγχων είναι συνδυαστική, με τους ελεγκτές να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις επιχειρήσεις, να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία από τα POS και τις ταμειακές, να τα αντιπαραβάλλουν με τα στοιχεία του myDATA, που λαμβάνουν online διαρκώς και των δηλώσεων ΦΠΑ. Η προσέγγιση αυτή τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν και παλαιότερες χρήσεις.

Ενδεικτικά:

Στη Μύκονο, κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης δεν είχε κόψει αποδείξεις -για το 2021 και 2022- 107.000 ευρώ, εισπράττοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 26.000 ευρώ. Επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ και κλείσιμο για δύο ημέρες.

Στη Μύκονο, ιταλικό εστιατόριο δεν είχε εκδώσει το 2021 μία απόδειξη 28.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 4.000 ευρώ. Το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ, συνοδευόμενο από 48ωρο λουκέτο.

Αντίστοιχα λουκέτα και πρόστιμα επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις εστίασης σε Αστυπάλαια, Ηράκλειο, Χανιά και Λέσβο.

Φοροδιαφυγή εντοπίζεται και σε επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και μοτοσικλετών. Τέσσερις στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις 18.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 4.350 ευρώ, και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και ειδικές χρηματικές ποινές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε βίντεο: Viral ο Ευτύχης Μπλέτσας, έριξε κατά λάθος κολώνα φωτισμού – Ζήτησε συγγνώμη, «έκανα βλακεία»

Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον γνωστό παρουσιαστή, Ευτύχη Μπλέτσα, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Το περιστατικό σημειώθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κάηκαν σπίτια, διάσπαρτες εστίες δίπλα από το χωριό Βρυσούλα Πρέβεζας

Η φωτιά που μαίνεται στη Βρυσούλα Πρέβεζας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι ενισχυμένοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Με τις φλόγες να περνούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χ. Φιντάν: Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να ενωθούν κατά του σχεδίου συνολικής κατάληψης της Γάζας από το Ισραήλ

Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να συνεργαστούν ομόφωνα για την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας κατά του σχεδίου του Ισραήλ, για την ανάληψη του αποκλειστικού ελέγχου της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χελιδόνι Ηλείας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης από την Πυροσβεστική – Σε ύφεση η πυρκαγιά – Κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Χελιδόνι Ηλείας. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση από το πρωί σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σύλληψη για εκτέλεση θερμών εργασιών στην Πεντέλη Αττικής σε ημέρα με δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας πέντε

Συνελήφθη σήμερα, 9  Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.),  αλλοδαπός,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >