AD

Πρέβεζα: Σε ύφεση και η αναζωπύρωση στη Βρυσούλα, μετά τις πυρκαγιές σε Καστροσυκιά και Στεφάνη – Μηνύματα “112” – Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για συνολικά 5 φωτιές

Αντιμέτωπες με 5 πυρκαγιές βρέθηκαν την Κυριακή 10 Αυγούστου οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι κάτοικοι της Πρέβεζας. Μετά την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Βρυσούλα που είχε σαν αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση της Κάτω Ρευματιάς και την εκδήλωση της φωτιάς στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, όπου επίσης εστάλη “112” για απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στην περιοχή, δημιουργήθηκαν τρία νέα πύρινα μέτωπα: στην Στεφάνη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Βρυσούλα, στον Μύτικα και στη Φιλιππιάδα.

Τα δύο τελευταία αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα μέτωπα σε Καστροσυκιά και Στεφάνη, όπου οι δυνάμεις και κάτοικοι παραμένουν επί ποδός και εξακολουθούν να επιχειρούν, δεδομένου ότι υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων, λόγω των ανέμων.

Αναζωπύρωση στη Βρυσούλα

Το βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης το βράδυ έπεσε στην περιοχή της Κάτω Ρεματιάς. Νωρίτερα, το απόγευμα έγινε μεγάλη αναζωπύρωση στην Βρυσούλα, όπου χθες εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά που απείλησε το χωριό (φωτογραφία). Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Κάτω Ρευματιά.

Στις 18.05 ήχησε το “112” καλώντας όσους βρίσκονται στην Κάτω Ρευματιά να απομακρυνθούν προς της Ρευματιά.

Η φωτιά το πρωί της Δευτέρας είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση.

Το απόγευμα της Κυριακής όλη η πυροσβεστική δύναμη του νομού Πρέβεζας βρέθηκε επί ποδός, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από όλη την Ήπειρο. Σηκώθηκαν και επιχειρούσαν, από το ένα μέτωπο στο άλλο, 11 εναέρια μέσα, 7 Air Tractor, 2 PZL, 2 Canadair και 1 Erickson.

Στόχος ήταν να περιοριστούν τα μέτωπα όσο περισσότερο γίνεται πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Για μία ακόμα μέρα με χαμηλές πτήσεις και στοχευμένες ρίψεις νερού δόθηκεμάχη ώστε να σωθούν περιουσίες.

Κινδύνευσε ηλικιωμένος

Στην Καστροσυκιά, όπου βρίσκονται διάσπαρτες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές κατοικίες, κινδύνευσε ηλικιωμένος άνδρας, τον οποίο έβγαλαν από το σπίτι του εθελοντές και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική – δασική έκταση ανάμεσα σε Καστροσυκιά και Κανάλι. Το μέτωπο μεγάλωσε και πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” την περιοχή, ενώ μήνυμα από το “112” εστάλη καλώντας όσους βρίσκονται στην παραλία της Καστροσυκιάς να απομακρυνθούν προς Ηγουμενίτσα ή Πρέβεζα.

Κλειστή τοπικά η εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

Κλειστή παρέμεινε προσωρινά η εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενιτσας στο ύψος Καστροσυκιάς λόγω της πυρκαγιάς. Αστυνομικοί ρύθμιζαν την κυκλοφορία και διευκόλυναν την γρήγορη μετάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων στο μέτωπο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά στη Στεφάνη Πρεβέζης ήταν η τέταρτη κατά σειρά φωτιά, μετά από εκείνη στον Μύτικα, στο νομό.

Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες. μια ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ με 6 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά έσβησε γρήγορα, όπως και η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Φιλιππιάδα.

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα – Οι ημερομηνίες πληρωμής

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο, δεν θα υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 31χρονου – Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί

Από την Ελληνική Αστυνομία έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου ότι εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, που έγινε στις 10/10/2025 στην περιοχή του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΠΑΣΟΚ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση γύρισε την πλάτη στην κυβέρνηση – Είπαν «φτάνει πια» στην κυβερνητική ομηρία μέσω της οικονομικής ασφυξίας

Για «ηχηρό ράπισμα» στην κυβερνητική πολιτική από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του, τονίζοντας ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Όλο και ισχυρότερη η παρουσία των εταιρειών ορυκτών καυσίμων στις διεθνείς συνόδους COP για το κλίμα

Περισσότεροι από 5.000 λομπίστες ορυκτών καυσίμων συμμετείχαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις συνόδους κορυφής COP του ΟΗΕ για το κλίμα. Η περίοδος αυτή έχει χαρακτηριστεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθη λιμενικός στο Βόλο για ερωτικές πράξεις με ανηλίκους Ρομά έναντι χρημάτων

Στη σύλληψη ενός λιμενικού που κατηγορείται για ερωτικές επαφές με ανήλικους έναντι αμοιβής προχώρησαν την Παρασκευή οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ. Οι πληροφορίες που έφτασαν στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρατερός Κατσούλης για Κατερίνα Καραβάτου: «Μιλήσαμε στα παιδιά με όση μεγαλύτερη ειλικρίνεια γίνεται για το διαζύγιο μας»

Ο Κρατερός Κατσούλης παραχώρησε συνέντευξη στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή “Μαμα-δες” με οικοδέσποινα την Κατερίνα Στικούδη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην ΕΡΤ. Μέσα σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >