AD

Ο Λευκός Οίκος υπογραμμίζει τον διερευνητικό χαρακτήρα της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν στο Άνκορατζ της Αλάσκας

Η σύνοδος κορυφής Τραμπ-Πούτιν την Παρασκευή στην Αλάσκα είναι μια διαδικασία «ακρόασης» για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, επιχειρώντας να μετριάσει τις προσδοκίες για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο εγγύς μέλλον.

«Μόνο μια από τις εμπλεκόμενες πλευρές σε αυτόν τον πόλεμο θα είναι παρούσα. Ως εκ τούτου, (η σύνοδος) είναι για τον πρόεδρο (Τραμπ)» μια ευκαιρία «να σχηματίσει εμπεριστατωμένη και καλύτερη άποψη για το πώς θα μπορούσαμε, όπως ευελπιστούμε, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε η εκπρόσωπος Κάρολαϊν Λέβιτ στους δημοσιογράφους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άνκορατζ της Αλάσκας, είπε η Λέβιτ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής επίσκεψης του Τραμπ στη Ρωσία.

Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις συνομιλίες αφορά τις «εδαφικές παραχωρήσεις» που ο Τραμπ έχει δηλώσει πως απαιτούνται προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος ο οποίος μαίνεται εδώ και τριάμισι χρόνια. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει απορρίψει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες Δευτέρα πως ο Ζελένσκι ενδέχεται να προσκληθεί σε μια μελλοντική συνάντηση με τον Πούτιν.

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) τρέφει μεγάλο σεβασμό για όλες τις πλευρές που εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο και προσπαθούν να τερματίσουν αυτήν τη σύρραξη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Οργισμένος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τους θεατές στα Χανιά: «Αν θέλουν να μας κράξουνε, δεν χρειάζεται να ξανάρθουμε»

“Ντροπή τους! Ειλικρινά λυπάμαι που κάνω αυτή την κατάθεση, αλλά δεν γίνεται. Απηυδήσαμε όλοι μας, ένας θίασος ολόκληρος”. Έξαλλος έγινε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης το βράδυ της Δευτέρας (11/8),

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Έχει χάσει τον έλεγχο»: Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας καταδικάζει τον Νετανιάχου εν μέσω πιέσεων για αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ο Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Κρίστοφερ Λάξον, δήλωσε ότι ο ηγέτης του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει «χάσει τον έλεγχο», καθώς η χώρα του εξετάζει το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τεχνητή νοημοσύνη ανιχνεύει τον καρκίνο του λάρυγγα από τη φωνή

Ο καρκίνος του λάρυγγα παραμένει μια από τις πιο απειλητικές μορφές καρκίνου με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παγκοσμίως. Μόνο το 2021, καταγράφηκαν περίπου 1,1 εκατομμύρια περιπτώσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το βαθύτερο σπήλαιο της Ελλάδας, είναι στα Χανιά – Έφτασαν σε βάθος 1.100 μέτρων τα μέλη της αποστολής “Γουργούθακας – Λιοντάρι 2025”

Με επιτυχία και επανεπιβεβαίωση για το βάθος-ρεκόρ του σπηλαίου, ολοκληρώθηκε και η φετινή αποστολή “Γουργούθακας-Λιοντάρι 2025” στα ορεινά του νομού Χανίων. Τα μέλη της αποστολής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φωτιά τώρα: Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Δεκάδες πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και Κέντρα υγείας με αναπνευστικά προβλήματα ή με ελαφρά εγκαύματα λόγω της πύρινης λαίλαπας που συνεχίζεται σε αρκετές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >