AD

Τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι: Πιέζει για τριμερή, αλλιώς ζητά κυρώσεις – Ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία

Μέσα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια της Ουκρανίας και της ευρύτερης περιοχής, εντείνονται οι διεθνείς επαφές με στόχο τον συντονισμό των θέσεων απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα. Μετά από σειρά διπλωματικών συναντήσεων και διαβουλεύσεων με Ευρωπαίους ηγέτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα μια ουσιαστική συνομιλία με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ», σημείωσε:

«Σήμερα, μετά από συνομιλία με τον Πρόεδρο Τραμπ, συνεχίσαμε τον συντονισμό των θέσεών μας με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι θέσεις είναι ξεκάθαρες. Πρέπει να επιτευχθεί μια πραγματική ειρήνη, που θα είναι διαρκής και όχι απλώς μια ακόμη παύση μεταξύ ρωσικών εισβολών.

Οι δολοφονίες πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν, η φωτιά πρέπει να πάψει τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στον ουρανό, καθώς και κατά των λιμενικών μας υποδομών. Όλοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου και πολίτες πρέπει να απελευθερωθούν, και τα παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Ρωσία πρέπει να επιστραφούν. Χιλιάδες από τους ανθρώπους μας παραμένουν αιχμάλωτοι – όλοι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η πίεση προς τη Ρωσία πρέπει να διατηρηθεί όσο συνεχίζεται η επιθετικότητα και η κατοχή.

Στη συνομιλία μου με τον Πρόεδρο Τραμπ, ανέφερα ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να ενισχυθούν αν δεν υπάρξει τριμερής συνάντηση ή αν η Ρωσία προσπαθήσει να αποφύγει μια έντιμη λήξη του πολέμου. Οι κυρώσεις είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο. Η ασφάλεια πρέπει να είναι αξιόπιστα και μακροπρόθεσμα εγγυημένη, με τη συμμετοχή τόσο της Ευρώπης όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλα τα ζητήματα που είναι σημαντικά για την Ουκρανία πρέπει να συζητούνται με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, και κανένα ζήτημα, ιδιαίτερα εδαφικό, δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς την Ουκρανία.

Ευχαριστώ τους εταίρους μας που προσφέρουν τη βοήθειά τους. Σήμερα, υπάρχει μια σημαντική δήλωση από Ευρωπαίους ηγέτες που ενισχύει τη θέση μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί – Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και όλοι στον κόσμο που επιθυμούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις.»

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Άκης Σκέρτσος: «Χαιρόμαστε που το ΠΑΣΟΚ πήρε πίσω όσα ψευδώς υποστήριζε»

Απάντηση στη δήλωση του Κώστα Τσουκαλά, εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δίνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με νέα ανάρτησή του. «Χαιρόμαστε που το ΠΑΣΟΚ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι ηγέτες οκτώ σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών δηλώνουν πως παραμένουν σταθεροί στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία

Οι ηγέτες οκτώ χωρών της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής δήλωσαν σήμερα ότι παραμένουν σταθεροί στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, καθώς και προς τις προσπάθειες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άντζελα Γκερέκου – Η τρυφερή ανάρτηση για την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου: «Γέμισες την καρδιά μου με ό,τι πολυτιμότερο»

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε η Άντζελα Γκερέκου να ευχηθεί δημόσια στην κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου, με αφορμή την ονομαστική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Περιπέτεια σε πτήση από Κέρκυρα για Γερμανία – Έπιασε φωτιά ο κινητήρας, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ιταλία, δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε σε κινητήρα αεροσκάφους της αεροπορικής Condor που απογειώθηκε από την Κέρκυρα με προορισμό το Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αεροσκάφος Boeing 757

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρέθηκαν προπαρασκευαστικά έγγραφα για τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν σε εκτυπωτή ξενοδοχείου στην Αλάσκα

Προπαρασκευαστικά έγγραφα για συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκαν σε εκτυπωτή ξενοδοχείου στο Άνκορατζ, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >