AD

Μια προσωπική μαρτυρία για τον Τέρενς Σταμπ από τον σκηνοθέτη Τζέρεμι Ποντεσουά

Ο σκηνοθέτης Τζέρεμι Ποντεσουά μοιράστηκε μια συγκινητική δήλωση με τους φίλους του στο facebook για τον σπουδαίο ηθοποιό Τέρενς Σταμπ, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά.

«Γνώρισα τον Τέρενς Σταμπ όταν ταξίδεψα με την πρώτη μου ταινία, το Eclipse, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σότσι στη Ρωσία. Εκείνος βρισκόταν εκεί με το Priscilla Queen of the Desert, και ήμασταν σχεδόν οι μόνοι διεθνείς καλεσμένοι (μαζί με τον φίλο και παραγωγό μου @camelias_insta και την τότε σύντροφό του), οπότε περάσαμε πολύ χρόνο μαζί.

Αγαπούσα τις ερμηνείες του ήδη από το αριστουργηματικό Teorema του Παζολίνι, αλλά και μέσα από ταινίες όπως το Far From the Madding Crowd, το Billy Budd, το The Limey και τόσες άλλες. Το να περνώ χρόνο μαζί του ήταν καθαρή απόλαυση. Ήταν έξυπνος και αστείος, και είχε ακόμα εκείνα τα περίφημα, μαγευτικά γαλανά μάτια.

Θα θυμάμαι πάντα τη στιγμή που σιγά-σιγά φύγαμε από την προβολή του Priscilla με τους συντρόφους μας… Η ταινία παιζόταν μπροστά σε ένα απολύτως μπερδεμένο και ανέκφραστο ρωσικό κοινό, που δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. Δεν υπήρχαν υπότιτλοι· αντίθετα, προβαλλόταν με μια ζωντανή –και σαφώς παραμορφωμένη– ρωσική μετάφραση που περνούσε εντελώς πάνω από τα κεφάλια των θεατών. Η προβολή αποδείχτηκε μια βασανιστική αλλά ξεκαρδιστική αποτυχία. Η απόδρασή μας, τρέχοντας από την αίθουσα σαν να εγκαταλείπαμε τόπο εγκλήματος, παραμένει μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις από φεστιβάλ.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Τέρενς Σταμπ.»

Η μαρτυρία του Ποντεσουά αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο αλλά και τη γοητεία του Σταμπ ως ανθρώπου. Ένας ηθοποιός που σημάδεψε τον κινηματογράφο και άφησε ανεξίτηλη μνήμη σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Οστεοαρθρίτιδα: Μικρή αλλαγή στον τρόπο που περπατάμε μπορεί να καθυστερήσει την αρθροπλαστική γόνατος για χρόνια

Μια μικρή προσαρμογή στον τρόπο βάδισης μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο από την οστεοαρθρίτιδα εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα και να καθυστερήσει τηn αρθροπλαστική γόνατος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χρήστος Φωτίδης: «Αναγκάστηκα να μείνω με τον πατέρα μου, αλλά στα 17 μου χρόνια δεν άντεξα, έφυγα»

Ο Χρήστος Φωτίδης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρωσία: Το διυλιστήριο Σιζράν διέκοψε τη λειτουργία του μετά την επίθεση από ουκρανικά drone

Το διυλιστήριο πετρελαίου Σιζράν διέκοψε την παραγωγή και την πρόσληψη αργού πετρελαίου μετά την επίθεση που υπέστη από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Παρασκευή, ανέφεραν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σ. Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει το ΕΣΥ και προωθεί σχέδιο ιδιωτικοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για απαξίωση της δημόσιας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Κατσαφάδος: Στο επίκεντρο το σχέδιο αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων μετά τις πυρκαγιές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (18/8) στην Πάτρα σύσκεψη με θέμα τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >