AD

Ο ΔΟΑΕ επιβεβαιώνει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ είναι κανονικά

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την πυρηνική ενέργεια επιβεβαίωσε σήμερα ότι η ραδιενέργεια κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, είναι σε κανονικά επίπεδα.

“Η επιτήρηση επιβεβαιώνει κανονικά επίπεδα ραδιενέργειας”, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε ανάρτηση στο X.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 95 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν πάνω από δώδεκα και πλέον ρωσικές περιφέρειες σήμερα, 24 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία γιορτάζει την επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991.

Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πυροδοτήθηκε κοντά στον σταθμό ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας ζημιές σε βοηθητικό μετασχηματιστή και πτώση 50% της παραγωγικής ικανότητας του αντιδραστήρα αριθμός 3.

Στο μεταξύ, η φωτιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο στην πόλη Νοβοσαχτίνσκ της Ρωσίας έπειτα από πλήγμα ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) μαίνεται σήμερα για τέταρτη ημέρα, όπως δήλωσε ο ασκών χρέη κυβερνήτη της περιοχής.

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Νοβοσαχτίνσκ την Πέμπτη. Το διυλιστήριο εκεί πουλάει καύσιμα κυρίως για εξαγωγή και η ετήσια ικανότητά του φθάνει τα πέντε εκατομμύρια μετρικούς τόνους πετρελαίου ή περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Ο Γιούρι Σλιούσαρ, που ασκεί χρέη κυβερνήτη της περιφέρειας Ροστόφ, δήλωσε πως είχε μία συνάντηση στη Νοβοσαχτίνσκ.

“Η περιοχή της φωτιάς στη μονάδα πετρελαϊκών προϊόντων της Νοβοσαχτίνσκ έχει τώρα μειωθεί”, δήλωσε στο Telegram. “Από τις 21 Αυγούστου, οι πυροσβέστες μάχονται να κατασβέσουν πυρκαγιά στη μονάδα πετρελαϊκών προϊόντων… που υπέστη ζημιές έπειτα από εχθρική επίθεση”.

Ο ίδιος είπε πως 412 άνθρωποι και 150 είδη εξοπλισμού χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, περιλαμβανομένων πυροσβεστικών τρένων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Οι αλλαγές που έρχονται στη φορολογία και τι θα γίνει με τγα ενοίκια

Στις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινωθούν στον τομέα της φορολογίας, από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, αναφέρθηκε η φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τσάπαλος για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Πακέτο 1,5 δισ. ευρώ για μόνιμες φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη

Με πακέτο ύψους 1,5 δισ. ευρώ προετοιμάζεται η κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με αιχμή τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Όπως τόνισε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόλος: Απ. Τσακανίκας – “Στις λαϊκές αγορές κυριαρχούν οι εισαγωγές – Φορολογούμαστε δύο φορές και εγκαταλείπουμε τα χωράφια”

Η εικόνα που περιγράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, Απόστολος Τσακανίκας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, αποτυπώνει τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ετήσια αύξηση 140% κατέγραψε η παραγωγή στην Κίνα οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας τον Ιούλιο

Η παραγωγή οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) στο Πεκίνο ξεπέρασε τις 310.000 μονάδες στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2025, ξεπερνώντας το συνολικό παραγωγικό αποτέλεσμα της προηγούμενης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλεύρης από τη Λέσβο: “Δεν υπάρχει περίπτωση τα νησιά μας να δεχθούν επιβάρυνση από πουθενά”

Μετά τη Σάμο, στη Λέσβο βρίσκεται σήμερα Δευτέρα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αμέσως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >