AD

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Η έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών για την επιμέλεια των παιδιών της 36χρονης

Με κατεπείγουσα εντολή της Εισαγγελίας Βόλου ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία κοινωνικής έρευνας, προκειμένου να αποφασιστεί, ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια των τριών από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας με καταγωγή από την Αλβανία που έμειναν ορφανά μετά την δολοφονία της 36χρονης μητέρας τους από τον 44χρονο πατέρα τους την περασμένη Παρασκευή. Ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί αύριο.

Η εντολή διαβιβάστηκε σήμερα στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, που ήδη έχουν αναλάβει την υπόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα παιδιά αλλά και με συγγενικά πρόσωπα, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί μετά την κηδεία της μητέρας, η οποία θα τελεστεί αύριο στην Αλβανία. Τα παιδιά αναχώρησαν σήμερα για να παραστούν στην τελετή αποχαιρετισμού.

Στον Βόλο βρέθηκαν οι δύο αδελφές της 36χρονης – η μία μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και η άλλη που ήρθε από την Ιταλία. Οι ίδιες είναι οι πρώτες που πέρασαν τα γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου όπως και ο παππούς, από την πλευρά του πατέρα, ο οποίος διαμένει στην Αλβανία και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε στηρίξει έμπρακτα τη δολοφονημένη γυναίκα. Και ο ίδιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών.

Τα ανήλικα έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να μείνουν στην Ελλάδα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί η επιμέλεια στη θεία που διαμένει στη Σκιάθο, ενώ η θεία από την Ιταλία αναμένεται να συνεισφέρει με οικονομική υποστήριξη στην ανατροφή τους. Παρά τον κατεπείγοντα χαρακτήρα, η κοινωνική έρευνα θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ώστε να ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε δομή του Δήμου Βόλου, γεγονός που αναδεικνύει τις σοβαρές κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάρκος Σεφερλής σε ατάκα όλο νόημα: «Ίσως το κανάλι που θα δώσω συνέντευξη να είναι κι εκείνο που θα συνεργαστώ»

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε ο Μάρκος Σεφερλής. Λίγους μήνες μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τον ΣΚΑΪ, ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο επίκεντρο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

FΤ: Το μοντέλο της Ελλάδας υιοθετεί η Γερμανία σε κίνητρα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Το παράδειγμα της… Ελλάδας φαίνεται πως ακολουθεί η Γερμανία στη φορολόγηση των εργαζόμενων συνταξιούχων. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», η κυβέρνηση του καγκελαρίου Φρίντριχ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η «χειραψία-μαραθώνιος» Τραμπ – Μακρόν επιστρέφει — και επεκτείνεται στον αντιπρόεδρο των ΗΑΕ, τον «άνθρωπο με το απεριόριστο χρήμα»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε την περιβόητη χρονοβόρα και χαρακτηριστική χειραψία του με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν — μια χειραψία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τίνα Μεσσαροπούλου για Κωνσταντίνο Αργυρό: «Αυτός κάνει ταξίδια και η Αλεξάνδρα είναι με το μωρό»

Η επιλογή του Κωνσταντίνου Αργυρού να μιλήσει για την προσωπική του ζωή σε τηλεοπτική εκπομπή στη Σερβία προκάλεσε εντυπώσεις στην ελληνική τηλεοπτική σκηνή. Η δημοσιογράφος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ινδία: Η Google ανακοινώνει ότι θα επενδύσει $15 δισ. σε κέντρο δεδομένων Τεχνητής Νοημοσύνης στο κρατίδιο Άντρα Πραντές

Η Google θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών για να δημιουργήσει κέντρο δεδομένων Tεχνητής Nοημοσύνης (ΤΝ, AI) στο νότιο κρατίδιο Άντρα Πραντές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >