AD

Σύλληψη μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου Παλλήνης για αλλεπάλληλους εμπρησμούς

Μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Παλλήνης συνελήφθη σήμερα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ως υπαίτιος τεσσάρων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2025 σε περιοχές πλησίον ευαίσθητων δομών της Παλλήνης.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντάλματος της Τακτικής Ανακρίτριας του 3ου Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Δ.Α.Ε.Ε., η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες. Η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης Αθηνών, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο 48χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, σε μικρή απόσταση από δασική έκταση. Οι πυρκαγιές είχαν σημειωθεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2025, καθώς και στις 14 Ιουλίου 2025, σε μια ακτίνα περίπου 200 μέτρων. Τα σημεία βρίσκονταν κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ Παλλήνης και στη δομή ψυχικής υγείας ανηλίκων και εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τέσσερις πυρκαγιές φέρουν κοινά χαρακτηριστικά δράσης. Εκδηλώνονταν απογευματινές ώρες, μεταξύ 15:58 και 19:17, σε απερίφρακτους ή περιφραγμένους οικοπεδικούς χώρους. Ο δράστης, κινούμενος με όχημα κοντά στα σημεία, έβαζε φωτιά σε ξηρά χόρτα είτε με χρήση αναπτήρα είτε εκτοξεύοντας φλεγόμενα αντικείμενα, όπως χαρτί ή ύφασμα.

Ο κατηγορούμενος κινούνταν με λευκό όχημα τύπου van με χαρακτηριστικά που το έκαναν ιδιαίτερα ευδιάκριτο.

Αντιδράσεις και μαρτυρίες κατοίκων

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτει ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσίασε το τελευταίο διάστημα ασυνήθιστα μεγάλη συχνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι δήλωσαν ότι αισθάνονται ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους αλλά και οι περιουσίες τους.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Βικτώρια Καρύδα καθήλωσε τον Γιώργο Λιάγκα: «Παρήγγειλα φέρετρο και λουλούδια σε λευκό χρώμα»

Τη Βικτώρια Καρύδα υποδέχθηκε στο πλατό της εκπομπής του ο Γιώργος Λιάγκας. Το γνωστό μοντέλο ελληνοουκρανικής καταγωγής μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 το πρωί της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επίθεση αυτοκτονίας με 7 νεκρούς Πακιστανούς στρατιώτες κοντά στο σύνορο με το Αφγανιστάν, εν μέσω μια εύθραυστης εκεχειρίας

Επτά Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο αφγανικό σύνορο, ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι ασφαλείας, εν μέσω μια εύθραυστης εκεχειρίας ανάμεσα στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υγειονομική Μέριμνα για Όλους: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν δίπλα στους νησιώτες του Αιγαίου

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη προγραμματισμένη αποστολή για το έτος, του κινητού διακλαδικού υγειονομικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πασίγνωστος παρουσιαστής παντρεύεται τη σύντροφό του – Τα στοιχεία που τον «φωτογραφίζουν»

Τα σκαλιά της εκκλησίας αναμένεται να ανέβει σύντομα πασίγνωστος παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με το quiz που έπαιξε η Έλενα Πολυκάρπου στην εκπομπή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >