AD

Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε σήμερα την πραγματοποίηση πλήγματος του ισραηλινού στρατού εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, γνωστού με το όνομα Αμπού Ομπέιντα.

Σε δηλώσεις του ενώπιον του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε: «Πραγματοποιήσαμε ένα πλήγμα εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Χαμάς (…) Αμπού Ομπέιντα. Ελπίζω πως δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, όμως σημειώνω πως δεν υπάρχει κανείς από την πλευρά της Χαμάς προκειμένου να αποσαφηνίσει αυτό το ερώτημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Λίγο αργότερα, η επιβεβαίωση του θανάτου του Ομπέιντα ήρθε και από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Ο εκπρόσωπος της τρομοκρατίας της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, εξοντώθηκε στη Γάζα και πήγε να συναντήσει όλα τα αποτυχημένα μέλη του κακού άξονα από το Ιράν, τη Γάζα, τον Λίβανο και την Υεμένη στον πάτο της κόλασης. Συγχαρητήρια στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και τη Σιν Μπετ για την άψογη εκτέλεση. Σύντομα, καθώς η εκστρατεία κατά της Γάζας εντείνεται, θα συναντήσει πολλούς ακόμη από τους συνεργούς του στο έγκλημα εκεί – δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς». Η εξόντωση του Ομπέιντα ακολουθεί ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος χθες ανέφερε πως «έπληξε έναν τρομοκράτη-κλειδί της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», χωρίς αρχικά να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ωστόσο, ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για τον Αμπού Ομπέιντα. Το γεγονός αυτό προσθέτει στην αυξημένη ένταση στην περιοχή, καθώς οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θρήνος και φόβος για την επόμενη μέρα στα Βορίζια – Γιατί σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τρία άτομα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για την εμπλοκή τους στο μακελειό στα Βορίζια του Ηρακλείου. Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επίκεντρο τόσο το χωριό όσο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το χρονικό της εκτέλεσης του 42χρονου στην Αράχωβα – Πλούσια η δράση του στο οργανωμένο έγκλημα, ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πριν λίγους μήνες

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον Επτάλοφο, κοντά στην Αράχωβα, όπου ένας 42χρονος άνδρας, γνωστός στις αρχές για τη δράση του στο οργανωμένο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >